Rezanje kolača je održano u manastiru Nimnik kod Kurjača, opština Veliko Gradište gde je nakon verskog obreda aktuelni kolačar Vladimir Stojković, inače predsednik sindikata ove elektrodistribucije predao tu dužnost Branku Obradoviću, koji obavlja dužnost šefa ispostave u mestu Aleksandrovac.


Sveti Ilija je slava svih električara pa i požarevačke elektroditribucije. Ove godine se proslavlja i poseban jubilej a to je 50 godina postojanja firme pod ovim nazivom.

Prisutan na prerezivanju kolača bio je i dr Dejan Savić i to je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od kako je došao na funkciju direktora ED „Elektromorava“ Požarevac.

Kako je kazao, danas ED „Elektromorava“ posluje kao ogranak PD „Centar“ Kragujevac i ima 2.965 km kvadratnih elektro mreže, odnosno preko 7.000 km dužine distributivne mreže kojom snabdeva 86.000 potrošača.

– Kada se ovi parametri uzmu u obzir sa jedne strane, kao i rezultati koje je Elekromorava ostvarila u ukupnom poslovanju PD „Centar“ Kragujevac i po stepenu realizacije naplate i smanjenju gubitaka, možemo sa pravom da kažemo da Elektromorava Požarevac koja pokriva teritoriju grada sa svim opštinama u okrugu, predstavlja jedan od najznačajnijih sistema, odmah posle PD TEKO Kostolac – kazao je Savić dodavši da razvoj distribucije direktno utiče i na razvoj privrede u Braničevskom okrugu, sto je još jedan značaj koji Elektromorava ima.

Obeležavanje slave nije bio jedini povod dolaska predstavnika Elektromorave i predstavnika mesne zajednice Kurjače kod manastira Nimnik. Takođe je puštena u rad i stubna trafostanica koju je Elektromorava izgradila sopstvenim sredstvima i koja će opsluživati konak i sam manastir ali i okolinu. Investicija je vredna 4,5 miliona dinara.

Sve to se uklapa u praksu da se svake godine jedan od manastira obezbedi stabilnim dopremanjem električne energije.U Kurjaču se još radi dalekovod Kurjače – Kličevac koji će obezbediti dvostruko napajanje zahvaljujuci kome, u slučaju ispada jedne trafo stanice, neće doći do prekida u snabdevanju već će se automatski snabdevanje prebaciti na drugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari