Elektromreža Srbije dodelila stipendije studentima 1Foto: Elektromreža

Predstavnici Akcionarskog društva Elektromreža Srbije uručili su danas 10 stipendija studentima Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Ovo je četvrta godina zaredom kako EMS AD dodeljuje stipendije studentima, sa ciljem unapređenja visokoškolskog obrazovanja u Srbiji pružanjem finansijske i karijerne podrške uspešnim i talentovanim studentima.

Desetomesečna stipendija iznosi 120.000 dinara, a pravo učešća na konkursu imali su redovni studenti smerova elektroenergetike, informacionih sistema i tehnologije, informatike, informacionih tehnologija i softverskog inženjerstva, čiji je prosek najmanje 8,50.

Uz stipendije, studentima će biti obezbeđen rad sa mentorima, a imaće i obavezu da određen broj časova mesečno provedu obavljajući praktične zadatke u ugovorom predviđenoj organizacionoj jedinici EMS AD, u saradnji i po dogovoru sa mentorom.

– Sigurna sam da se među ovim mladim ljudima nalaze tvorci nekih budućih EMS-ovih uspeha. Mi smo kompanija koja ima velike i ambiciozne planove, koja sprovodi značajne regionalne projekte, poput izgradnje Transbalkanskog koridora za prenos električne energije, i zato ulaganjem u mlade stručnjake ulažemo i u budućnost svoje kompanije.

Uverena sam da je ovo pravi način da se dođe do kadrova koji će biti nosioci realizacije naših velikih projekata i zamisli. Takođe, to je naš doprinos konceptu dualnog obrazovanja i način na koji pokušavamo da mlade i talentovane ljude zadržimo u našoj zemlji, pružajući im konkretnu priliku da uče, profesionalno se razvijaju, napreduju i, ako se stvore uslovi, zasnuju i radni odnos – izjavila je tom prilikom direktorka EMS AD Jelena Matejić.

EMS AD je u septembru, takođe po četvrti put, dodelio i 10 stipendija učenicima iz četiri srednje elektrotehničke škola iz više gradova u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari