"Elita" neznalica sa lažnim titulama je uništila sistem vrednosti

Kako će nastavnici koji učestvuju u sticanju lažnih diploma, ili drugi koji ne reaguju na nemoral svojih kolega, podržati studente koji žele da svoju budućnost zasnuju na poštenom radu i znanju?
Autorski tekst dr Desanke Radunović, vanredne profesorke Matematičkog fakulteta u penziji

Ostavite komentar


  1. Unisten sistem vrednosti zahvaljujuci Vucicu i ulizicama Vucicevim… Odgovarace za to kada bude kasno!

  2. Lep tekst,ali mali broj ljudi razume to sto vrlo jednostavno kazete.Ne mogu da verujem da je ovolika apatija zavladala.Dobrim delom je to zasluga ovih likova na vlasti jer njima odgovara da samo sendvicari glasaju a sendvicare nista sem sendvica ne zanima i eto slike Srbije.Ides tamo dobijes sendvic a dete ti nema posao,perspektivu i neces da mu se prikljucis,svaki dalji komentar suvisan.

  3. Sve lepo i krasno, ali gde ste i vi do sada bili. Sada kada je sve gotovo "solite pamet" i pisete da bi i vi nesto ucarili. A zar i ranije nisu zavrseni studenti odmah odlazzili u svet ? Jedan od tih je i pretsednicki kandidat Radulovic, odmah posle zavrsenih studija …Amerika, pa nam posle i on ovde prodaje maglu. To je samo jedan od primere A stp se tice kupovine diploma i to nije od juce, pa sto i to niste ranije spominjali ? Propali smo nacisto.

  4. Problem mladih je daleko dublji i veci,a traje ne cetiri nego cetrdeset godina.2000-ta godina je trebala da donese promene i u ovom delu a donela je privatne faultete sa spornim akreditacijama i samim tim sa spornim diplomama.Akademska javnos je cutala dvanaest godina jer je ocigledno vecini odgovarala ta najezda visokoobrazovanih -sa diplomama privatnh fakulteta koji su dobili pozicije koje im nisu pripadale.Dvanaest godina je dug period za cutanje,tako da kriviti sadasnju vlast za ovaj problem i ocekivati kratak rok da se to resi je zaista nerealno.

  5. Profesori koji fabrikuju lažne diplome i drugi koji ne reaguju na nemoral svojih kolega, neće podržati studente koji žele da svoju budućnost zasnuju na poštenom radu i znanju. Strašljive profesore, koje su iskoristili prevejani manipulativni kadrovi vlasti, kasno će doznati šta su sve izgubili oni, njihova deca, mlade generacije i svi mi zajedno sa njima. Vreme ne staje. U modernom svetu, gde nam je i mesto, svaki dan je novi napredak. A kod nas!!!, ne računajući ovde mlade, kad pogledamo šta nam se sve dogodilo i događa, vidi se kako i dalje tonemo, tonemo i …

  6. Boze dragi, kako vi niste svjesni socijalnog inzenjeringa koji se odvija ovdje vec par decenija. Otud apatija, Bolonja, negativna selekcija, korupcija i ignorantnost. A gospodja je preskocila pivotalnu ulogu zutih koji su postavili kamen temeljac neokolonijalizmu u Srbiji, odmah je skocila na njihove pragmaticne diktatorski obojene slijedbenike.

  7. Najveći problem u Srbiji je sujeta. Zato nema rezultata ni u čemu, pa ni u protestima. Teško priznajemo tuđa znanja i sposobnosti . Kod drugih naroda to se izlečilo posle više tragičnih neuspeha.

  8. ""Elita" neznalica sa lažnim titulama je uništila sistem vrednosti…Prirodno je da mladi žele da naprave od svoje zemlje pristojno mesto za život…Ipak, nisam optimista u pogledu efekata ovih protesta…“ Ako su političari koji danas vladaju lažovi i lopovi, ako su mnogi profesori univerziteta lažovi i lopovi, kako da promenimo ovo bolesno stanje u koje nas uvukli lažaovi i lopovi, a treba reći da im je to omgućio kapitalizam koga ja nazivam pravim imenom BANDITIZAM, ili prema francuskom filozofu: „Kapitalizam je bolest čovečanstva“. A još kada znamo da „Invalidi duha i čovečnosti vladaju svetom“; kada znamo da će biti teško problematičnoj ličnosti, kakav je Vučić, oduzeti mu vlast, kao što je nemoguće buldogu uduzeti živo meso iz čeljusti, pitanje je ko i kako urediti državu? Osim načina kako je to Basara predložio – Pomoću Ustavotvorne skupštine?

  9. Ali gospodjo, upravo vi ste profesor bez naucnih radova,koji se medjutim fantasticno snasao i svima soli pamet zadnjih 20 godina.

  10. Ni u belom svetu ih ne čekaju ruže, s obzirom na ogroman broj ekonomskih migranata koji kucaju na vrata razvijenih zemalja. Prirodno je da mladi žele da naprave od svoje zemlje pristojno mesto za život. Ako hoće da se bave naukom eno im da vide kako Nemački studenti rade na fakultet Maks Plank, za džeparac.Hteli bi oni da pobegnu ali ne mogu.

  11. Mladi je ok da se bore za bolju buducnost,ali to ne moze da se povezuje sa ovakvim protestima koji niti imaju smisla ni efekta kad se tu politika mesa,kao i razni organizatori i organizacije!

  12. Sećam se aforizma koji se pojavio posle prošlih demonstracija: "Kod nas nije sjaši Kurta da zajaši Murta, već pomeri se, Kurta da uzjaše i Murta." Tako je i bilo. Oni od 2000. su još više ukopavali zemlju, doveli jedo dna. Sad kad je krenula da ustaje, vi biste je opet nabili u blato.

  13. Čitam komentare, vidim kaže izvesni PMF-ovac da profesorka nema radove. Zanimljivo, kada profesor ima ogroman broj radova na SCI listi onda komentator kaže da se takav profesor bavi nekim beznačajnim lakim oblastima pa zato valjda ima toliko (beznačajnih) radova u prestižnim časopisima. Prema podacima dostupnim na Kobsonu, prof. Radunović ima 2 rada. Pa zar to onda nije odlično, ako neki produktivniji oept, gle čuda, nisu po merilima naših prepametnih komentatora valjani? E zbog takvih prepametnih kakav je ovaj PMF-ovac i jesmo u blatu!

  14. Oduvek je to bilo da nasi studenti prepisuju sa ““puskica““ (i slicnih didaktickih pomagala) a nasi profesori od stranih profesora. Nemamo od znanja nista sto nije prepisano od stranaca. Od nemca Karla Marksa do amerikanca Nikole Tesle. Sa izuzetkom Pancinjeve omorike i Titove samoupravne i vojne doktrine. A koliko se ovo poslednje moze nazvati naukom vidimo po tome gde smo se nasli….

  15. Ovo sto ste napisali je lzvanredsn samo kasni sedamnaest godina.Sistem su unistili zuti mravi sve ovo su posledive samo smo mi kratkog pamcenja. Slusao sam ja lgospodju TURAJLIC to nije bilo za mladje od 20 god. Sacuvaj boze.

  16. Zapadni sistem prepoznaje praksu kao način vrednovanja a ne titulu kao osnov za realno znanje.

  17. Zapadni sistem prepoznaje praksu kao način vrednovanja a ne titulu kao osnov za realno znanje.

  18. Ova gospođa je trebala da se javi pre deset godina kada su rasprodavali i pljačkali Srbiju .

  19. Zapadni sistem prepoznaje praksu kao način vrednovanja a ne titulu kao osnov za realno znanje.

  20. Komentarisu se teze necijeg teksta a ne taj koji to pise. Jeste profesorka rekla istinu ali nije svu: nema boljitka Srbiji dok se ne prekine kontinuitet obavestajno bezbednosnih sluzbi nasledjenihj iz komunizma i time promeni sistem vrednosti. A ako cemo pravo ne zna se ko je gori, Tadic ili Vucic!!!

  21. Sada počinjem da sumnjam u proteste jer im promicu bitni zahtevi i reagovanja. Zašto nisu otišli pred francusku ambasadu zbog puštanja Haradinaja, migrante i ne spominju iako tiho naseljavaju zemlju ( da treba da se borim da oni sutra imaju veće plate u mojoj zemlji, kad su vec svoju napustili?!) Muslija niko ne spominje iako na indirektan način ugrožava zemlju, a ne spomiljebse ni opadnost od velike albanije.

  22. Dobro ipak se treba podsetiti da je nazovi elita upravo dovela Vucica i Dacica na vlast 2012 upornim pozivanjima na apstinenciju, posle toga je recimo gdja Vesna Pesic je njihovu vladu nazvala vladom Cercil-DeGol.

  23. KONTINUITET PROPADANjA : Favorizovanje NEISKUSNIH i BEZ DOVOLjNO ZNANjA počelo je posle 2000. da bi vrhunac bio 2013. kda su postavljeni ministri bez radnog iskustva u struci (zubari za ministra turizma, novinari koji ne znaju strani jezik, za spoljne poslove,….)

  24. e Marice vidim da se razumete…….. ali da mozda niste Tomina koleginica sa fakulteta.

    a.

  25. Draga profesorka… Ista situacija je i na nasem fakultetu, opet dozvolili ste i Vi i nekolicina drugih profesora koji su imali status respektibilnog profesora da odete u penziju i ostavite instituciju malim i nezasluznim ljudima. Niste nista ucinili da Matematicki fakultet zastiti svoj ugled.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.