Epilog dugogodišnje lozničke drame: Osuđen lekar na tri godine zatvora zbog smrti dečaka posle preloma ruke 1Foto: Pixabay/Valelopardo

Slučaj smrti dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz sela Kozjak, kod Loznice, koji je godinama privlačio pažnju javnosti, dobio je svoj epilog, a doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Opšte bolnice u Loznici, osuđen je u Šapcu nepravosnažno na tri godine zatvora, uz zabranu pet godina bavljenja lekarskim poslom.

Presudu je donelo Veće Osnovnog suda u Šapcu sudije Tatjane Ilić, a Milan Nikodinović, otac dečaka Radenka, koji je preminuo od sepse 2016. godine, nakon jučerašnjeg izricanja presude rekao je da smatra da je kazna blaga.

–  Kao oštećeni očekujemo da se Osnovno javno tužilaštvo obavezno žali. Utrvrđena je odgovornost za smrt deteta, pa i kazna mora da bude u skladu sa tim. Ovo je blaga kazna i teško mi je da mi, čini mi se, ne može biti teže – rekao je Nikodinović, a prenose mediji.

Podsećamo da se mali Radenko povredio tokom igre pre šest godina, tako što je pao sa tobogana i polomio ruku.

Roditelji pokojnog mališana Milan i Zorica Nikodinović svedoče da je Radenku loznički doktor Dobrivoje Bojanić stavio gips na ruku, tvrdeći „da je sve u redu“.

Međutim, njemu je ruka, kako tvrde, „potpuno istrulila“ i mada je u Beogradu tri puta operisan, nije mu bilo spasa s obzirom na to da se bakterija koja izaziva sepsu proširila na pluća i glavu.

Dr Bojanić je, u međuvremenu, i od Lekarske komore Srbije dobio zabranu bavljenja ortopedijom dve godine, koja mu je prošla, ali ga uprava ustanove nije vratila na Odeljenje ortopedije, već je raspoređen da obavlja poslove statistike, što i danas radi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari