Epilog protesta: Povređena 43 policajca i 17 demonstranata, Rebić označio organizatore

Masovno okupljanje ispred parlamenta usledilo nakon Vučićevog obraćanja

Ostavite komentar


  1. Vuk Jeremić je pokušao da se približi ulazu Skupštine, ali ga je grupa demonstranata u tome sprečila.
    Inače, Nogo se na platou ispred Skupštine pojavio na početku protesta posle 20 časova, ali su mu okupljeni skandirali „Nogo, idi kući“.

    Haha pobeda, sta se ovi guraju kad ih narod nece? Bas je ljudima ideal da sruse Vucica da bi im dosli Jeremic i Nogo, pa zasto onda uopste menjati Vucica ako cemo se zadovoljiti takvim ljudima???

    1. Dakle pošto nemamo „bolje“ vučić da vlada 30 godina kao milo djukanović, jel to poruka???

      1. Nemate vi snage da sprovedene taj slogan Velikog Petog Oktobra koji je odbranio izbornu pobedu Vojislava Koštunice.
        Izbore ste bojkovali i šta tražite u Skupštini?
        Pozivate se na Venecuelu i Madura. Ali Gvaido ima većinu u Venecualskoj skupštini. Iza Gvaida stoji dugi politički rad, čak ga je lider Otpora Srđa Popović obučavao mesecima u Beogradu. Da li Nogo u licitarskom odelu kojom krije crnu odoru ANTFA koja polako ali sigurno pokazuje svoje zube. Dakle nisu to bili desničarske falange već ANTFA koju će Tramp ako osvoji i drugi mandat proglasiti terorističkom.
        Drugi „Vođa“ je meni i ako sam veliki poznavalac kosometske političke scene uopšte ne znam ko je Damjan Knežević i kave veze ima sa KiM sem plemena Knežević iz Velike koji su svoju odivu dali Rugovcima koja je tako postala majka albanskog lidera (LDK) Ibrahima Rugove. Pored KiM on brani i migranti a da prolaze kroz Srbiju što je nespojivo sa empatijom svih nas proteranih sa KiM prema migrantima.
        Dakle. Policijski čas je osujetio akcije ANTFA povodom 25 godina od Srebrenice. Pominjanje uplate milijardu dinara za završetak Hrama Svetog Save kao cenu ćutanja SPC za predaju KiM i ako je SPC nepokolebivo protiv podele i bilo kojeg dogovora nudeći nama Srbima i onih proteranih i onih ostalih sa i na KiM nebesko carstvo.

    2. Bice da nije bas samo razlog novi policijski cas nego je jasno da predsednik SNS-a ocigledno vise nije predsednik drzave u ocima naroda i samo polarizuje i huska strto je suprotno poslu koji treba da pomirljivo i pouzdano obavlja jedan nosilac takve funkcije. Ne da ucestvuje u predizbornoj kampanji jer je ionako po Ustavu morao da da ostavku na funkciju predsednika SNS-a, ne da privatizuje drzavu, ne da istupanepromisljenim izjavama, ne da lazira izbore, ne da ih odrzava usred pandemije i ko zna sta
      jos sve ne a sto narod oseca na svojo kozi samo kao teret! Dakle on je teret a ne policijski cas! Dovesti drzavu u takvo stanje je u najmanju ruku neodgovorno a niko nema hrabrosti iz Vlade da mu se suprotstavi.

      1. Ovi koji su protiv Vučića su trebali to da pokažu na izborima i onda bi to bilo demokratski. Ovako, kao besna rulja, jedino što će da postignu je da i oni ne odlučni glasaju za Vučića jer ne podnose razne Noge, Obradoviće i Đilase koji samo kukaju i razbijaju.

        1. Kompletno isti recnik aktualnih okupatora kao i Milosevica i njegovih klakera posle 9 marta 1991 posevsi sa sacicom huligana, stranih placenika, nemoci opozicija i tako dalje. Da li je Rebicu u sastavljanju izjave pomogla njegova stara koleginica u podrsci raznim izbornim radnjama, Dijana Hrkalovic ?!

  2. Sada se na delu vidi zasto Vucic tako voli svoje „navijace“! Uz pomoc policije u civilu on pokusavaja da napravi cirkus i protest GRADJANA predstavi kao izliv siledzijskog ponasanja. I nije mu dosta sto je iskonstruisao nemire, vec u sred toga suzavca nicim izazvan dovode nesrecne zivotinje. Cemu psi i konji, nezasticeni u oblacima otrova? Samo da bi ih slikao, jer u toj guzvi su apsolutno nepotrebni, posebno psi. Ocigledan dokaz da ova vlast ne brine o ZIVOTU (ljudi, zivotinja, biljaka) vec samo o MOCI i NOVCU!

    1. Ponašanje policije je bilo sramno. Ja sam samo očekivala kad će Vučić da pusti svoje besne pse, hiligane, na goloruki narod. Znači čovek je em lud , em krvoločan. Zna se kako takvi prolaze kad ustane „kuka i motika“.

  3. Lažeš Rebiću. Povedi računa koga štitiš: Vučića autokratu koji je prekršio sve zakone i ustav i pokazao neodgovorno ponašanje i glavni je krivac za širenje pandemije ili svoj narod što ti i jeste posao.

    1. Ne bije samo crnogorska policija Srbe koji se bore za svoja prava, to radi i ova nasa. Mozda cak i okrutnije. Od svega unistenog policiji, meni je samo zao povredjenih konja. Beogradjanima ovaj put svaka cast.

  4. Apelujem na policiju da vise ne intervenise, jer su ovakvi okrsaji idealne situacije za prenos virusa korone, obzirom da se virus prenosi kapljicno. Inace, bolnice nece moci da prime nove zarazene.

    1. NARODNE SKUPSTINA je vlasnistvo NARODA. Povod za intervenciju ne postoji ako NAROD zeli da udje u svoju zgradu, sem ako je zatvorena i ulaze nasilno.

  5. Svaka čast hrabrim momcima sa značkama u civilu koji nisu primenjivali prekomernu silu: samo njih 4-5 je bilo dovoljno da blagim udarcima po glavi onesposobi 1-og huligana koji je već bio na zemlji.

  6. Podrska protestu, psihopata mora otici, za sve nas, za nasu djecu,

    1. Jel si navijao za onu trojicu koji prebijaju ljude na klupi, onih nekoliko koji baciše staricu na beton ili za onih nekoliko što išutiraše čoveka koji lezi na putu…a da nije toga bilo na Pinku.

  7. Ne postoji drugi reper za legitimnost predsednika nego što su izbori.Tačka.

    1. U Srbiji pod ovim uslovima izbori ne mogu da budu pošteni i legitimni.
      Zato je rumunski scenario sve bliži. Nadam se samo da ne naprave greške kao Rumuni.

  8. Bas bi voleo da vidim vodju kako uvodi policijski cas veceras u Srbiji. Pa da vidimo kolika je to sacica ljudi. Pozdrav iz Lazarevog, ne iz batinog Krusevca I nadam se da ce vas biti vise veceras,posto milicije sigurno hoce.

  9. Neposredno pred ove nazovi-izbore danima su govorili ljudima kako je neophodno da na iste izadju u sto vecem broju. Pre toga su odrzali nekoliko predizbornih ‘velicanstvenih’ skupova u Novom Pazaru, Tutinu,, Vranju….potonjim epicentima zaraze. I to potpuno nepotrebno u doba satelita, interneta, i sto je najgore u jeku pandemije. Sada ova prica sa vikend-zatvaranjem podseca na situaciju kada direktor neke firme zbog sopstvenih propusta i gresaka koje su uticale na finansijske gubitke, odluci da smanji plate radnicima kako bi to pokrio. Upravo je takav bezobrazluk bio I okidac za jucerasnje proteste.

  10. Protest nije okončan,trnutno sam pred skupštinom.Blokirane ulice kod skupštine.Glavni deo počinje u 19h ali je već sada gužva,pune ulice,buka na sve strane, sirene, šerpe.Nema organizatora,nema govornika.

  11. Zasto je Hitnoj pomoci u Beogradu naredjeno da stalno drze ukljucenu rotaciju?

  12. sada sam nekako siguran da su i ubice Olivera Ivanovica bile u civilu i da sa istog mesta dobijaju platu

  13. Zar nije moguć kulturan protes u Srbiji? Ovo je divljaštvo primitivaca!! Kulturan svet na transparentima napiše razloge protesta i šta bi hteli, a ovo je sramota za srpski narod!!
    Zašto teže da uđu u skupštinu i polome sve, kao što se devedesetih desilo?! Opet ce narod da plati huligansku štetu!! Drugo, „sigurnosne“ kamere su svuda, tako da ce brzo pronaći krivce, ili koga hoće da sklone! A da se neko od tih nađe u bolnici zbog corone, čisto sumnjam da ce dobiti respirator, ili lečenje!!
    Ovi opozicionari isto nisu opcija, jedino marsovci da preuzmu vlast!!

  14. Djavo dolazi po petooktobarsku liberalnu lopovsku Srbiju. Narode neverujte,vlastima,opoziciji pogotovo nvo organizacijama oni su predvodnici svog zla koje je strefilo Srbiju. Borite se samo za sebe spojte se sa istim takvim ovu bagru oterajte kući to važi i za medije koji rade za vlast i okupatora i jedni i drugi prodaće vas za sitno.

  15. Bilo je i vreme da se narod pobuni,najviše za dve godine sledi nam Miloševićev scenario iz 2000,jer je ovo čista diktatura jer naš predsednik hoće od sebe da napravi Kim Džon Una ali neće da moze

  16. I najgluplji policajac zna da za svaki zločin mora postojati motiv.
    Vlast ima motiv-potrebu da odgovornost za eksploziju pandemije sa sebe
    prebaci na opoziciju-narod.
    Grupe huligana koji su imali zadatak da naprave gužvu (Vučićevi jurišni navijači iz Savamale) se preračunala kao i njihov nalogodavac.
    No, bez obzira na istinu Vučić će i dalje da valja besramne laži, poput izjave da se tokom izbora ni jedan čovek nije zarazio! Pa ko to da trpi?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.