EPS zloupotrebio položaj

Ostavite komentar


  1. Kakvo nejasno objašnjenje i obrazloženje Komisije! Suština je da su EPS Distribucija, Operator Distributivnog Sistema ( ODS) a izgleda i Komisija svi u istom jatu pa sada igraju ping-pong i kljukaju pare u budžet i krpe ga. Kupci na kraju plaćaju. EPS naravno neće uložiti žalbu već iz istih stopa plaća. Istovremeno proizvodna delatnost u EPS-u iz cene električne energije ne može izgraditi ništa novo. Pokojni i šarmantni Voki Kostić je onomad držeći dijetu napisao knjigu ““““ Kako sam pojeo samog sebe““““ . To je priča o EPS-u i današnjoj partokratskoj Srbiji.

  2. Narod je glasao da želi u EU i da želi pravila EU u Srbiji. Ovde je protiv Distribucije doneseno rešenje na osnovu člana 16 Zakona o zaštiti konkurencije (preveden član 102 Ustava EU-Lisabonski ugovor). Ovaj član ne dozvoljava da monopolista koristi svoj položaj tako što će nekoga staviti u povoljniji položaj prilikom naplate svojih usluga. Svako ima pravo da prodaje svoju robu (el.energiju) pod jednakim uslovima (putariana za prevoz ili mrežarina za prenos energije). Distribucija je koristeći svoj monopolski položaj nekim prodavcima nije naplaćivala ništa sve do kraja 10.2016, nekima je naplaćivala neki iznos (Gen-I na primer) a nekima trostruku iznos (S.O:K. Kraljevo). Da li je to pravedno ? A privrednike pitajte da li im je struja jeftinija od kada se tržište otvorilo (nekima je manja cena i 30%). Navedene firme sam uzeo kao primer čitajući Rešenje Komisije za zaštitu konkurenije koje je ona objavila na svom sajtu.

Ostavite komentar


Društvo

"Nemoć društva da stvari rešava na drugi način": Gostiljac o najavljenom pooštravanju kazne za silovanje 10

„Nemoć društva da stvari rešava na drugi način“: Gostiljac o najavljenom pooštravanju kazne za silovanje

Ministarka pravde Maja Popović nedavno je izjavila da je predloženo da se pooštri kazna zatvorda za sve oblike krivičnih dela silovanje, obljuba nad nemoćnim licem i detetom, te da bi u tom slučaju bilo moguće izreći i kaznu doživotnog zatvora. Advokat i nekadašnji predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac ističe da je uvek skeptičan povodom zakonskih rešenja čija je glavna snaga u pooštravanju kazni.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.