Er Srbija najavila za večeras evakuacioni let iz Katanije za Beograd 1foto FoNet/Er Srbija

Er Srbija najavila je za večeras evakuacioni let iz Katanije za Beograd kojim bi trebalo da se vrate putnici koji su na Siciliji ostali posle otkazivanja letova zbog aktivnosti vulkana Etna.

Kako je saopšteno, reč je o posebnoj vrsti leta koji zahteva specijalnu organizaciju a avion bi trebalo da poleti iz Katanije u 22.10 časova po lokalnom vremenu.

„Er Srbija je odlučila da organizuje specijalni let, imajući u vidu da je preusmeravanje putnika na alternativne letove drugih kompanija izuzetno otežano zbog nedostatka kapaciteta, usled velikih poremećaja u saobraćaju zbog aktivnosti vulkana Etna. Nije nam poznato da je bilo koja druga kompanija od onih koje su juče otkazale letove organizovala evakuacioni let“, piše u saopštenju.

Kompanija je saopštila da je o terminima evakuacionog leta obavestila turističke agencije i pozvala putnike u Kataniji da se upute ka tamošnjem aerodromu i jave partneru Er Srbije koji pruža uslugu zemaljskog opsluživanja srpskoj avio-kompaniji.

Er Srbija otkazala je jučerašnje letove između Beograda i Katanije zbog potencijalnih problema koje vulkanska prašina može da napravi na avionskim motorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari