Euleks: Trostruko povećan broj razmenjenih poruka između Policije Kosova i MUP Srbije 1Foto: N1 (arhiva)

Vođa tima Euleksa za međunarodnu policijsku saradnju Vinicio Ceola naveo je danas da je, uz pomoć Euleksa, trostruko povećan broj razmenjenih poruka između Policije Kosova i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u 2020. u odnosu na 2019. godinu, što je nazvao „ohrabrujućim“.

Samo zajedničkim radom možemo biti efikasni u borbi protiv kriminala, a sprečavanje i suzbijanje kriminala moguće je samo kroz pojačanu saradnju, rekao je Ceola, saopštio je Euleks posle diskusije među predstavnicima Policije Kosova, Euleksa, civilnog društva i međunarodne zajednice u Prištini.

Tokom diskusije, direktor Uprave za međunarodnu saradnju u oblasti sprovođenja zakona major Besnik Salahu ocenio je da je međunarodna saradnja danas važnija nego ikada, naročito u oblasti sprečavanja kriminala i u borbi protiv organizovanog kriminala, teškog kriminala i terorizma.

Govoreći o Radnom sporazumu kojim su uspostavljeni odnosi saradnje između kosovskih organa za sprovođenje zakona i Evropola, koji je stupio na snagu u julu 2020. godine, i o predstojećem imenovanju oficira za vezu Kosova pri Evropolu, Salahu je rekao da će to rezultirati blagovremenom komunikacijom i boljom saradnjom i koordinacijom naših napora i aktivnosti usmerenih na suzbijanje svih vrsta kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.