Evropa suočena sa epidemijama malih boginja, rubele, zaušaka

Nedelja imunizacije u Evropskom regionu SZO od 24. do 30. aprila

Ostavite komentar


  1. Rubeole, a ne rubele! Ispravite slovnu grešku u naslovu. I proverite (možda mi je promaklo): u tekstu se te boginje nigde ne pominju!

    1. Moj deda ziv i odlicnog zdravlja, evo ulazi u decedesetpetu. Samo jednu vakcinu u zivotu primio. A nasa deca nikad bolesnija?

  2. Pravilno je rubela, a NE rubeola.
    A vakcina sadrži i za male boginje i za rubeolu i za zauške.
    Na latinskom MMR.
    Najveća tekovina medicine su vakcine.

    1. Nije poenta kako se pravilno kaze ili pise. Vakcinisana sam normalnim vakcinama, jedna vakcina za jedan virus, pa tako za 5 virusa koliko su se nekada davale Torlakove vakcine.Nisam imala problem s takvom imunizacijom. Danas je sastav vakcina tajna, roditelji nemaju uvid, niti su informisani, a deci se do punoletsva daje tacno dvadesetpet doza po obaveznom kalednaru. Neke su petovalentne i ne postavlja se pitanje kako ce koji organizam odreagovati, niti se pre aplikacije deci rade odredjeni testovi. Ja sam kao roditelj decaka koga sam cekala deset godina veoma zabrinuta i pitam se da li je to normalno i zdravo.

    2. Skoro jedan ugledni doktor rece da smo izgleda varicele i morbile zamenili leukemijom.Razmislite zasto je to tako.

  3. S ovolikim dozama i brojem vakcina, postajemo veciti korisnici farmaceutske indrustrije.Deca posebno.

  4. Neka mi strucno lice objasni zasto se bebi odmah daje vakcina protiv hepatitisa B, ako znamo da se pretezno moze zaraziti seksualnim putem ili iglom. Koji je procenat da se moze zaraziti, a koji je procenat da dobije jednu od veoma mnogo nuspojava ove vakcine, medju kojima je i upala mozga npr.koju je dobilo dete moje prijateljice.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.