Evropski centar za prava Roma pruža pravnu pomoć porodilji iz Šida 1Foto: Printscreen/N1

Evropski centar za prava Roma (ECPR) najavio je danas da će pružiti pravnu pomoć porodilji Marici Mihajlović iz Šida koja je ranije optužila doktora iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za smrt svog novorođenčeta.

Ta organizacija je navela u saopštenju da će obezbediti advokata koji će zastupati interese Marice Mihajlović tokom krivičnog postupka protiv ginekologa-akušera M.M. (45) osumnjičenog za teško delo protiv zdravlja ljudi.

„Evropski centar za prava Roma nastavlja da razmatra sve dostupne pravne mehanizme kako bi gospođa Mihajlović dobila pravdu i kako bi se zaštitile druge žene i novorođenčad od daljeg akušerskog nasilja“, stoji u saopštenju.

Iz Centra su naveli i da su uputili pisma različitim državnim organima apelujući da se istraži mogući rasni motiv za slučaj „akušerskog nasilja“.

„ECPR će takođe pažljivo pratiti ishod interne kontrole unutar Opšte bolnice Sremska Mitrovica i eksterne kontrole koju je naložilo Ministarstvo zdravlja. ECPR je apelovao i na Regionalnu lekarsku komoru Vojvodine da obrati pažnju na rezultate ovih istraga u svrhu pokretanja disciplinskog postupka pred Sudom časti i oduzimanja licence lekaru“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari