Završena obdukcija bebe preminule u Sremskoj Mitrovici: Smrt nastupila usled nasilnog porođaja 1Foto: Printscreen/N1

Obdukcija bebe Elene, čija je majka Marica Mihajlović optužila doktora M. M. iz Sremske Mitrovice za akušersko nasilje, završena je, a Marica Mihajlović je sa suprugom preuzela nalaz i za Nova.rs rekla da je smrt nastupila zbog nasilnog porođaja.

„Preuzeli smo nalaze obdukcije, smrt bebe je nastupila zbog nasilnog porođaja, Eleni je nagnječena i glava“, navodi Marica za Nova.rs.

Dodaje da se oseća loše.

„Loše sam, kako ne bih bila. Nikada ne bih istupila u javnost da je moja beba bila bolesna i da je imala neku dijagnozu, a ovako želim da poručim svima da ne ćute i ne trpe akušersko nasilje“, kaže Marica Mihajlović.

Marica kaže i da njihova porodica treba da kontaktira advokata, te da neće stati dok se ne istera pravda.

Da podsetimo, porodilja iz Šida Marica Mihajlović istupila je javno prošle nedelje nakon što je izgubila bebu na porođaju u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Ona je lekara M. M, koji je vršio porođaj, optužila za akušersko nasilje, rekavši da je usled nasilnog porođaja izgubila bebu koja je tokom trudnoće, do trenutka porođaja, bila zdrava.

Na osnovu toga, pokrenuta je policijska istraga, a lekar je uhapšen.

Takođe, zbog njene potresne objave na Fejsbuku koja je postala viralna i zbog apela da se stane na kraj akušerskom nasilju, održani su protesti u Beogradu i Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari