Evropski sud za ljudska prava sutra donosi presudu o Srbiji 1Foto: wikipedia

Evropski sud za ljudska prava sutra će doneti presudu u predmetu „Boškoćević protiv Srbije“, koji se tiče neizvršavanja presude donete u njegovu korist 2009. godine o isplati plata, saopštio je danas Savet Evrope.

Podnosilac predstavke Milivoje Boškoćević srpski je državljanin, rođen 1952. godine i živi u Štrpcu.

U saopštenju se dodaje da je Boškoćević do penzionisanja 2017. godine radio kao vozač u Nacionalnom parku Šar planina, a predmet se odnosi na neizvršenje presude u njegovu korist 2009. godine u vezi sa potraživanjem plata.

Podnosilac predstavke se posebno žali da je bio u obavezi da potpiše sporazum sa svojim poslodavcem kojim je povukao zahtev za izvršenje presude u svoju korist, da bi mu se isplatile neizmirene plate.

Sporazum je bio protiv njegove volje i Srbija zato snosi odgovornost jer je njegov poslodavac bila državna organizacija, navodi se u saopštenju Saveta Evrope.

Podnosilac predstavke navodi da mu je nedugo pošto je podneo tužbu Evropskom sudu za ljudska prava 2010. godine, generalni direktor nacionalnog parka poslao pismo u kojem ga je upozorio da je prekršio svoje dužnosti i da rizikuje otpuštanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari