Fakultet političkih nauka uveo besplatne higijenske uloške 1Foto: Jovana Stanković/ Danas

Nakon Filozofskog fakulteta, Fakultet političkih nauka je postao drugi fakultet Univerziteta u Beogradu koji uveo besplatne higijenske uloške za svoje studentkinje i zaposlene, objavljeno je na Instagram nalogu Ženske inicijative.

Marija Jovanović, ispred studentske organizacije Evropskog studentskog foruma Fakulteta političkih nauka ističe da su svesni inflacije koja nas je zadesila i da zato imaju potrebu da se studentkinje na fakultetu osećaju sigurno ukoliko zaborave svoje menstrualne proizvode.

„Svesni smo inflacije koja nas je zadesila, a koja je i te kako uticala na porast cena higijenskih uložaka. Želeli smo da se sve žene, kako studentkinje, tako i sve zaposlene, profesorke, docentkinje i asistentkinje na fakultetu osećaju sigurno ukoliko zaborave ili potroše svoje menstrualne proizvode. Smatramo da su oni svakodnevnica svih pripadnica lepšeg pola i da ne smeju biti nedostupni, pogotovo ne u ustanovi gde većina studentkinja provodi svoje vreme“, rekla je Jovanović.

Već od danas, sve studentkinje i zaposlene na ovom fakultetu imaće priliku da uzmu svoj hitan higijenski uložak.

Andrijana Milivojević, student prodekan Fakulteta političkih nauka naglašava koliko im je bilo bitno da stvore svest o tome da ciklus ne prestaje tokom fakulteta i da to iziskuje stalne potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari