Fehratović: Sadašnje Bosansko nacionalno veće obesmislilo obrazovanje na bosanskom jeziku 1foto (SPP): Jahja Fehratović

Zamenik predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i narodni poslanik Jahja Fehratović, ocenio je da je sadašnji saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) obesmislio obrazovanje na bosanskom jeziku “entuzijazmom o obrazovanju na tom jeziku“.

“Imamo samo nekoliko škola na bosanskom jeziku, a sve više je roditelja koji se odlučuju za nastavu na srpskom jeziku”, rekao je Fehratović, na tribini u Novom Pazaru, na kojoj je predstavljen program liste “Jedinstvo za slobodno vijeće”, čiji nosilac je Misala Pramenković, a podržava je SPP.

Fehratović je upozorio da je “proces alarmantan i “ako ga sada ne podignemo za četiri godine mogao bi se svesti na opasan nivo”.

Ocenio je da su oni, koji su do sada zastupali Bošnjake, “koristili BNV za sve suprotno i iskoračavali iz svojih oblasti”

Zamenik predsednika SPP prozvao je aktuelni saziv BNV, da manifestaciju Dani samoopredeljenja počinje promocijom knjige Ismeta Azizija, predsednika udruženja “Kosovo za Sandžak”, “koji se bori da od Bošnjaka u Sandžaku napravi Albance i velikoalbansku ideologiju”.

Konstatovao je da je potrebno slobodno BNV, jer ako se to propusti “za četiri godine biće kao neke druge nacionalne zajednice i tražiće neke druge načine za individualna prava”.

Lista “Jedinstvo za slobodno Vijeće – Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković” druga je proglašena bošnjačka lista za izbore za BNV.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari