Fenomen u Jagodini: Trotoari puni parkiranih vozila, pešaci ne mogu da se kreću, a parking mesta prazna (FOTO) 1Foto: B. Đ.

Česta slika u najvećem gradu Pomoravlja su brojni automobili parkirani na trotoaru. Dok pešaci pokušavaju da se provuku pored njih, propisno obeležena parking mesta ostaju prazna.

Uglavnom nije reč o onima koji su ostavili kola i „skoknuli“ negde na pet minuta, već o Jagodincima koji žele da izbegnu plaćanje parkinga.

To im uspešno polazi za rukom već godinama jer Parking servis nema način da sankcioniše nesavesne vozače koji zakrče trotoare, ostavljajući malo ili čak nimalo prostora za pešake, a kamoli, recimo, za dečja ili invalidska kolica.

„To je nešto na šta ne možemo da utičemo. Možemo da naplatimo parking samo na obeleženim mestima, odnosno posebnu kartu koja važi do kraja dana ako vozač nije platio parking. Pauka nemamo, a naši kontrolori nemaju ovlašćenje da naplaćuju bilo kakve kazne na trotoarima i slično“, objasnila je za Danas Milena Antić iz jagodinskog Parking servisa.

Fenomen u Jagodini: Trotoari puni parkiranih vozila, pešaci ne mogu da se kreću, a parking mesta prazna (FOTO) 2
Foto: B. Đ.

Kako naša sagovornica ističe da mogu samo da se oslone na savest vozača. Ipak, kako kaže, ima i onih koji redovno plaćaju parking na obeleženim mestima.

„Na Parking servisu je da kupi pauka, ali očigledno da lokalnoj samoupravi nije dovoljno stalo do te službe i niko se posebno ne bavi tim problemom. Kažem, sve je na dobroj volji građana koji koriste naše usluge“.

U prvoj, crvenoj, zoni započeti sat košta 42 dinara, a u jeftinijoj, žutoj zoni, 36 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari