Filip Švarm: Susret Gašića i Koluvije ne može da bude bezvezan kako je ocenio Vučić 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajkovic

Urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm izjavio je danas da sastanak i veza između direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića i vlasnika plantaže marihuane Jovanjice Predraga Koluvije ne mogu da budu „bezvezni“ kako je to ocenio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Švarm je agenciji Beta kazao da se pozadina susreta Gašića i Koluvije ne može „odbaciti“ samo na osnovu toga što postoje službene beleške u BIA i MUP-u.

„Taj susret je veoma indikativan, posebno ako znamo da su prema optužnici predmeta ‘Jovanjica 2’ u zaštiti Koluvije učestvovala dva inspektora BIA. ‘Jovanjica’ je skandalozna afera koja očigledno ima pipke u svim bezbednosnim sektorima u Srbiji. Ova vrsta bagatelizacije da su Gašić i Koluvija imali nekakav ‘bezvezan’ kontakt ili sastanak, ukazuje da vrh države pokušava da aferu ‘Jovanjica’ skine s dnevnog reda pravosudnih organa“, ocenio je Švarm.

Po njegovim rečima, postoji mogućnost da se nikada ne sazna istina o plantaži „Jovanjica“ gde je zaplenjeno 1.400 kilograma marihuane.

„Mi znamo istinu, ali veliko je pitanje da li će zbog pritisaka s vrha vlasti, ta istina dobiti sudski epilog“, istakao je urednik „Vremena“ Filip Švarm.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je istina da je direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić imao kontakt s vlasnikom imanja „Jovanjica“ Predragom Koluvijom i dodao da je kontakt bio „bezvezan“, kao i da o njemu postoji službena beleška.

„Da, znali smo i o tome smo vam govorili. Rekao sam vam da su mnogi ljudi iz VBA, VOA pre svega, i BIA bili u kontaktu s njima. I pre svega iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Svi su bili uvezani na različite načine. Bata Gašić nije želeo da sakrije svoj kontakt iako mu je to bilo ponudjeno iz MUP-a“, rekao je Vučić.

Dodao je da je kontakt bio „potpuno bezvezan“ i da o tome postoje dve službene beleške, jedna u MUP-u, druga u BIA. Kako je rekao, postojao je jedan kontakt Gašića i Koluvije.

Vučić je rekao da je siguran da Gašić ništa protiv-pravno nije učinio, a da ako jeste – treba da odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari