Finska uzor za razvoj 1

Ambasador Finske u Beogradu Perti Ikonen posetio je Šabac i tom prilikom ukazao na mogućnosti širenja privredne saradnje.

U Gradskoj kući održan je sastanak privrednih delegacija, na kojem je razgovarano o daljoj saradnji finskih i šabačkih kompanija i mogućnosti investicija.

– Finska ove godine obeležava sto godina nezavisnosti i želimo da pokažemo koliko smo srećni i ponosni zbog toga, rekao je Ikonen i dodao da je Finska najzelenija i najčistija država na svetu. Ove godine Finska će donirati brojne sadnice za ozelenjavanje gradova u Srbiji. Ambasador Ikonen i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zasadili su četiri stabla sorbusa u parku u Masarikovoj ulici, a njegovo uređenje finansirala je finska kompanija Tikurila koja posluje u Šapcu.

– Veoma sam srećan što sam ponovo u Šapcu, i što sam čuo veoma povoljne ocene o privrednom i kulturnom razvoju u vašem gradu. Posebno me raduje što je administracija u Šapcu efikasna i što je poslovni ambijent povoljan za ulaganje. Očekujem da će još neke finske firme imati interesa da ovde otvore svoje pogone i ulažu u nove poslove, rekao je ambasador Ikonen. Zelenović je ukazao je da Šabac ima najpovoljnije poslovno okruženje i da je sve više kompanija koje ulažu u slobodnu zonu u Šapcu.

– Cilj nam je da u svim oblastima života koristimo i primenjujemo evropske standarde, a Finska nam je uzor po modelu obrazovanja, kao i po uspešnosti njihovog privrednog razvoja. Ovom prilikom predočeni su konkretni projekti od kojih Šabac dosta očekuje, rekao je gradonačelnik.

U Šapcu posluje finska kompanija Tikurila koja je kupila fabriku „Zorka boje“. Ovo je druga poseta finskog ambasadora u proteklih pola godine, što pokazuje dobru komunikaciju gradske uprave sa stranim ambasadorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari