Forum beogradskih gimnazija podržao kolege iz OŠ “Jovan Miodragović“ 1foto EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Forum beogradskih gimnazija (FBG) pružio je punu podršku kolektivu OŠ „Jovan Miodragović“, koji se, kako kažu, osmelio da jasno i glasno kaže šta misli o odluci Vlade Srbije i resornog ministarstva o skraćenju školske godine.

„U eri ćutologa, koji glasno ćute, povremeno iskazujući svoj gnev kucajući poruke na društvenim mrežama, pravo je osveženje videti kolege koje su spremne da jasno i glasno iznesu svoj stav o odlukama koje se tiču svih nas, a donose mimo nas“, naveli su iz FBG u saopštenju.

Iz Foruma su poručili da apsolutno dele mišljenje kolektiva ove škole po pitanju besmislenog skraćenja nastavne godine, o čemu su i sami više puta govorili u medijima prethodnih dana.

Portal Danasa objavio je pismo kolektiva „Miodragovića“ Ministarstvu prosvete, kao odgovor na dopis koji je stigao školama o naprasnom okončanju nastavne godine.

Zaposleni u toj školi su ocenili da je ta odluka nepromišljena i neosnovana, da je izazvala negativne posledice po učenike, a posebno su nezadovoljni što su o svemu obavešteni preko medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari