Forum beogradskih gimnazija umesto čestitke za školsku slavu traži smenu direktora Šeste gimnazije 1Foto: Wikipedia

Forum beogradskih gimnazija saopštio je da ni ove godine neće uputiti čestitku prosvetnim radnicima povodom Svetog Save, jer smatra da u srpskom obrazovanju nema ni poštenja ni vrline, već će umesto toga još jednom zatražiti smenu direktora Šeste gimnazije.

U Forumu kažu da će ovaj dan iskoristiti da podsete javnost na brojne neregularnosti u Šestoj beogradskoj gimnaziji, kao i na potpuno odsustvo volje ministarke Slavice Đukić Dejanović da stane na put neregularnostima i smeni direktora ove ustanove.

„Šesta gimnazija je tokom prethodnih godinu dana, zbog neskrivenih simpatija između nadležnih u Ministarstvu prosvete i direktora Radisava Milića, poznatog po katastrofalnom vođenju ove prestižne ustanove, postala simbol zakulisnih i nezakonitih radnji“, navedeno je u saopšenju.

Forum je podsetio ministarku da je u Šestoj beogradskoj gimnaziji u prethodnih godinu dana ustanovljeno nezakonito zapošljavanje, nezakonito izdavanje svedočanstava, nezakonito oduzimanje fonda nastavnicima, vođenje disciplinskih postupaka protiv nastavnika suprotno zakonu, suspenzije profesora, antidatiranje dokumenata, blanko potpisivanje zapisnika sa sednica Školskih odbora.

„Ništa od navedenog nije bilo dovoljno ministarki Slavici Đukić Dejanović da razreši direktora ustanove, nije ga razrešila čak ni na predlog inspekcije koja je utvrdila navedene nepravilnosti“, naveo je Forum beogradskih gimnazija obrazlažući odluku da zaposlenima u prosveti ne čestita školsku slavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari