Forum srednjih stručnih škola: Roditelji zaključuju ocene

Ostavite komentar


  1. Ali tako je i na zapadu. Moramo prihvatiti zapadne vrednosti na putu ka EU

  2. Nikada mi nije bilo žao prosvetara koliko u poslednjih nekoliko godina.

  3. И даље су Срби непријатељи родитељи?
    Будите се код оних који су вам увели то правило а не код родитеља.
    Напред „образована интелектуално елито изврши наређење па се жали“-у вашем случају нема жалби на МО,школске управе и директоре школа који вам издају наређења али има на родитеље и децу.Опет сте мало помешали….

  4. Skola je ionako pretvorena u zabaviste za cuvanje dece dok su roditelji na poslu. Potpuni krah sistema.

  5. Cinjenica da zivimo u zemlji apsurda pa nije cudo ni ovo. Mozda ucenici nebi ni trebalo da idu u skole jednostavno roditelj ode u skolu i izdiktira po godinama ocene deteta dobije diplimu i netrebaju nam ni nastavnici to bi pojevtinilo skolstvo a dobili bismo kadar koji odgovara vlasti.

  6. Glupost u boji. Ne odobravaju roditelji nista. Samo salju komentar, ukoliko ima prostora za popravak predlozene ocene, da bi zeleli da se uceniku omoguci eventualno dodatno ispitivanje/dopunska ili sl. i nakon 6.juna. (?) A gde je osuda nastavnika koji su organizovali ispitivanja ocenjivanja kontrolne i pismene par dana nakon tragedije? Nemojte. Stvarno nemojte vise… Vratite dostojanstvo prosvetnim radnicima.

  7. Ovde pedagogija ne postoji.Ocene zakljucuje kompjuter,pa zasto onda kompjuter i ne predaje,kada mu je data mogucnost da procenjuje.Sve se svelo na decimale.

  8. Moj predlog svim prosvetarima, svima zaključite odlične ocene, a potom ponesite ostavke, pa neka vlast obrazuje decu, a vaspitava ih ova vlast i ovo društvo. Škole su nepotrebne, obrazovanje nepotrebno. DOVIDJENJA SKOLO! Zaboravite ono “ najlepše je djako doba“!

  9. Nisam primetila da se profesori bune zbog neispunjenog nastavnog plana, ne bune se ni što dopunske nema, a bune se ako roditelj i učenik nisu zadovoljni ocenom i to samo i slučaju ako ima argumenata…
    Molim Vas sami ste uništili svoju profesiju, trgujući ocenama i diplomama…
    Svi to znaju, a i o tome ćute…

  10. Ako u skoli imas nazovi nastavnike kao u skoli mog deteta,gde nastavnik kaze uceniku „nervirao si me i rizao pritisak cele godine jer glasno pricas,sada cu namerno da ti smanjim ocenu“..ili da se kaze uceniku „uh,kakome zivcira tvoj smeh,kod mene neces imati peticu za kraj“..ako imas takve onda ih treba staviti najnize sto moze.Da drze tezgu na pijaci jer za rad sa decom ocigledno nisu.Takvi i kvare ugled postenim nastavnicima a roditelji cute zbog revansizma jer au takve osobe spremne na sve.Zbog takvih ovo je pravilo bogom dato

  11. Strašno! Država sama vredja nastavnike,omalovažava njihovu profesiju. A deci sva dečija prava ,ista ih uništavaju. A mi kao roditelji radićemo po ceo dan i odlaziti na predavanja kako vaspitavati dete. Propast dece zagarantovan.

  12. A sada se suprotstavljaju nastavnici??? Ma nije moguće!!! Gde su nastavnici bili pre par godina kada im je oduzeto svako pravo da „kažnjavaju učenike“??? Gde su bili da se bore za, kako za sebe, tako i za tu decu???? Jedino u cemu su savrseno organizovani je strajk za plate, tu su odlično funkcionisali, a sada se odjednom „vrši nasilje“ nad njima. Ma sram vas bre bilo. Šta ste u stvari očekivali da ċe se desiti nakon što ste dozvolili da vas toliko degradiraju?!! Sad ćutite i trpite, jer to radite najbolje.

  13. Jedva čekam dane kada neće imati ko da udje u učionice i uči decu. A doći će to uskoro. Kakav položaj u društvu ima prosveta, kakve plate… Nećemo dugo čekati na to. Onda, svi oni bez znanja i obrazovanja koji sada pljuju po toj svetoj profesiji, neka zauzmu mesta pred katedrom. Oni će „sigurno“ raditi bolje od nas koji smo sada tu…

  14. О чему се овде ради, па прво се деци просветних радника поклањају оцене…

  15. Nema gore kazne i za roditelje i za ucenikke, od visoke ocene, ni za sta…

  16. I treba da vas tako tretiraju. Kad su hiljade nas radile na odredjeno po 10 godina,nije vam smetalo.

  17. Nemam ni trunku razumevanja za prosvetu.Imam za decu i roditelje.Ovo sa odobravanjem predloga ocene je opet mantra koja se ponavlja , a nigde istine u praksi.

  18. Mene je moja majka s ponosom odskolovala kao profesora, a sad me svaki dan ispraca ko da idem u rat.

  19. U kojim to školama ? I zašto: naredilo ministarstvo ili možda direktor ?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.