Fotelja za podmirivanje političkih kadrova

Da li će se novi ministar prosvete Branko Ružić odreći prava da bira i razrešava direktore škola

Ostavite komentar


  1. Stranka (sns, sps) ubacuje svoje lešinare na funkcije , a funkcije zapravo predstavljaju post-izborni plen. Zato se i ulazi u politiku. Nije baš novo, ali je tužno.

  2. E sada imamo ministra
    koji za primer služi đacima, kada se na utakmici kluba za koji navija, hvata za međunožje i pokazuje ljudima iz lože protivnika. Pravi čovek , na pravom mestu .

  3. Šarčević je uništio Filološki fakultet i zaslužuje krivično gonjenje zbog istog. Treba imati u vidu da se na Filološkom vrte velike pare i da Šarčević nije bio sam u tom kriminalnom poslu.

  4. Zašto niko ne kaže da SPS 50 godina kadrira u prosveti .To je tradicionalno njihovo uporište.Zato se tako grčevito bore za prosvetu i zato je prosveta izvor korupcije i rasadnik socijalističkih kadrova

  5. E dakle ovako, ovim putem zelim da izjavim sledece, cim ce u prosveti pojavi novi ministar istog momenta ga spopadnu ovi predstavnici sindikata i svojim stavovima ga kupe i veoma brzo isti taj ministar pocne da se ponasa po njihovim stavovima i manirima. Dale, moj je predlog da ministar prvo pozove direktore skola Srbije i pita ih za realne probleme u skolstvu a ne te izmisljene od sindikata koji navodno stite zaposlene u prosveti a u stvari stite samo svoje licne interese i stolice. Zna li narod Srbije da direktor skole ima na osnovicu plate 20% poveanja na osnovu odgovorosti koju nosi u i ime i za ime svih zaposlenih a da predstavnik sindikata ima 14% povecanja na platu da kritikuje i nipodistava sve sto je u skolstvu postignuto i to ditektno placeno od drzave Srbije! To nema nigde osim kod nas. Tacnije, kada bi povecanje od 14% predstavnici sindikata dobijali na osnovu clanarina zaposlenih i konkretnih uspeha, onda se i ne bi toliko grcevito drzali svojih pozicija vec bi nesto konkretno radili. U prevodu, ministre, ok su sindikati, ali pozovi direktore skola da cujes realne a ne izmisljene probleme i moguca resenja, ne budi kao i milion tvojih prethodnika!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.