Foto safari u Jaši Tomiću okupiće fotografe iz regiona i cele Srbije: Ukrajinska porodica šije kostime za modele 1Jovan Njegović Drndak

Kada su pre pet godina organizovali prvi foto safari u Jaši Tomiću, malom selu u opštini Sečanj, Spaso Mladenovski i članovi zrenjaninskog Foto kluba CD 13 nisu sanjali da će ovaj događaj mnogim fotografima biti zapisan u kalendaru kao datum koji se ne zaboravlja i ne propušta.

-Ove godine će biti održan peti foto safari i radujemo se što smo uspeli da održimo kontinuitet i to u godinama koje nam baš nisu išle na ruku, a posebno što smo uspeli da održimo i internacionalnost, pa nam i ove godine u goste dolaze naše kolege fotografi iz Makedonije i Rumunije. I, naravno, fotografi iz cele Srbije. Prijava je moguća i na dan safarija pa još ne znam broj učesnika, ali mislim da bi ovo mogla biti rekordna godina po broju fotografa – kaže Spaso Mladenovski, novinar i fotoreporter iz Jaše Tomića.

Kako bi svaki foto safari bio zanimljiviji od prethodnog, organizatori smišljaju nove i nove izazove fotografima.

Ove godine učesnicima je kao foto izazov planirana pozorišna predstava. Fotografi će morati da se snađu sa reflektorima, pokretima na sceni, binom. Druga tema je fotografisanje modela, volontera.

– Dobili smo jednu zanimljivu prijavu i oduševili se. Prijavio nam se jedan naš novi komšija iz Jaše, koji je nedavno sa porodicom kupio kuću u selu. Porodica je prijavljena kao ukrajinska. Ispostavilo da je naš novi sused Rus i uz to izuzetan fotograf, a da mu je supruga Ukrajinka. Ona šije posebne kostime u kojima će biti naši modeli – kaže Mladenovski.

Kao i svake godine, učesnici foto safarija voziće se traktorom do lokacija koje odaberu za fotografisanje.

Od Tamiša, preko napuštenog žitnog magacina, starog nemačkog groblja do etno kuće.

Na spisku su i pravoslavna crkva Sveti Nikola i katolička Uznesenje blažene djevice Marije . U pravoslavnoj crkvi biće postavljena izložba „Božanstvena svetlost“, đakona iz Beograda Vojislava Lukovića.

Foto safari održaće se u nedelju, 12. juna.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari