Fotografija Danasa dokaz da je bista Konfučija bila postavljena

Jasmina Mitrović Marić: Spomenik Konfuciju nije postavljen, već tek prikazan na ceremoniji prilikom posete predsednika NR Kine Si Đinpinga
Povodom izjave gradskog menadžera Gorana Vesića da spomenika kineskom filozofu nije ni bilo na Trgu prijateljstva Srbije i Kine

Ostavite komentar


  1. Mozda su ukrali oni sto su je postavili.Nije nemoguce.Ovo je zemlja cuda i mnogih cudovista !

  2. Vesića je opisala Sena Todorović, ko nije pročitao "Ministar bez lične karte", evo:
    "U 8,45 se ispred sudnice već okupilo mnogo ljudi. Već prilazeći sam primetila da su okupljeni podeljeni u dve grupe. Prilazim koleginici – optuženoj Sandri Petrušić (NIN), koja sasvim pribrano, bez nervoze čeka dozvolu za ulazak. NAŠA strana, oko Sandre i mene, izgleda mi brojnija.
    I na drugoj strani, priličan broj botova. Primećujem Gorana Vesića dobro okruženog svojima. Prilazim mu i pitam:
    – Da li me se sećaš iz Đinđićevog vremena?
    Nije baš bio srećan što me vidi.
    – Da – odgovara prilično uzdržano.
    – A što si ti ovde? Jesi li učesnik u sudskom procesu? – pitam dalje.
    – Ne. Ja sam… došao… da podržim svog druga…
    – A ko je tvoj drug? Da li si došao da podržiš novinare NIN-a? – insistiram.
    – Mog druga Nešu Stefanovića.
    – A tako. Ja sam došla da podržim tuženu koleginicu Sandru Petrušić i kolege iz NIN-a.
    On sleže ramenima. Ja sam mislila da se podrška daje samo optuženom, ugroženom, a sada vidim da partija daje podršku tužiocu."
    Naravno da takav aparačik tvrdi da "biste nije ni bilo"!

  3. Sto bi rekao nas premijer:
    -Svi se brinu za spomenik, a niko se ne pita zasto je neko okrenuo saobracajni znak u obliku trougla. Od sume drvo ne vidite. Kakav ste to narod?

  4. Šta i očekivati od patoloških exponenata patološkog sistema.Korov,agronomski rečeno.Bista je bila na postolju,ali su je radnici sa fantomkama preneli u nečiju umetničku kolekciju.Pa biće vraćeno,kao i slike koje su gegule iz jednog prethodnog režima zdipile,dakle sudski.Ali gegule, priznaju samo sud svoje partije i svog dela javnosti.

  5. Izgleda da je g. Vesić pobrkao Konfučija I Dimitrija Tucovića. U prevodu na naprednu 1984. god., to znači da bista Dimitrija Tucovića nikada nije ni bila na Slaviji…

  6. To je neki veći rušilac. Znači i bista je fantomska kao izvođači radova u Savamali. Da nije možda i nesretni Konfucije rušio nelegalne barake po Savamali – pa se sad krije od tužilaštva, kao i svi ostali suizvršioci.

  7. Ne bi cudilo da Vucic odrzi konferenciju za stampu na kojoj bi objasnio da Konfuci jos uvek se nalazi tu samo je malo prilegao.

  8. I pragmatični, pride…… Izgleda da smo već pretopili dar naroda Kine u portabl roštilje i ražnjeve za pijačnu prodaju. Stižu slave, praznici i svinjokolji.

  9. Saobraćajni znak rotiran da ne može da se vidi u dolaski, a stub na kojem stoji još nakrivljen. Da li policija kažnjava i one kojima je zadatak da brinu o saobraćajnim znacima, a ne samo osobe koje ne poštuju nepostojeće i loše postavljene znakove?

  10. Sa spomenikom Konfuciju je kao i sa uspesima i nevidjenim rezultatima AV i SNS Vlade, tu je samo se ne vidi.

  11. Niko nije nadležan, niko nema informacija, pokriće se ušima i čekati da prođe, a svakog ko spomene nazvati izdajnicima, isto kao i za sve ostalo.

  12. Ljudi…. Pozajmio Toma…. Kad nauči poslovice vratiće….bez vike tamo.

  13. gospodin koji se nije predstavio, zna o kojoj statui se radi, ali nije ovlašćen da komentariše, dok gospodin koji se predstavio i ovlašćen je da komentariše, ne zna o kojoj se statui radi, jer ona nije ni postavljena…Zemlja čuda, selo Potemkinovo, Beograd, Srbija, na obodu Evrope, leta gospodnjeg 2016.

  14. Направиће они и другу половину Конфучија и пришрафити на ову. Ваљда ће потрефити која је половина горња, а која доња …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.