Nakon što je Francuski biznismen Pjer Vernizo postao novi vlasnik fabrike konzerviranog voća i povrća iz Vladičinog Hana i plantaže, iz sastava kompanije „Delišes“, ova vest u nerazvijenoj opštini Vladičin Han je i dalje tema dana. Francuski kupac je fabriku i plantažu platio 490.000 evra, ali je najavio da će značajna sredstva uložiti u modernizaciju proizvodnje, povećanje kapaciteta fabrike i zapošljavanje znatno većeg broja radnika.


Predsednik opštine Vladičin Han Nenad Mitrović kaže za Danas da su građani ovu vest pozdravili, jer je kombinat „Delišes“, ne tako davno, bio stub razvoja opštine i nosilac poljoprivredne proizvodnje na jugu Srbije.

– Posle katastrofalno loše prodaje svih državnih preduzeća u opštini, očekujem da će ovo napokon biti jedna uspešna privatizacija, koja će pokrenuti ekonomski oporavak i Delišesa i opštine Vladičin Han – rekao je Mitrović.

On je podsetio da je ta opština dovedena u vrlo težak položaj lošom privatizacijom nekada vodećih preduzeća – Drvne industrije „Sloga“, industrije građevinskog materijala „Balkan brik“ i fabrike omotnog papira i ambalaže „Fopa“.

Deo kombinata „Delišes“, koji je zapošljavao blizu 2.000 radnika, ranije je kupio „Nektar“ iz Bačke Palanke i preuzeo tridesetak radnika. Do kraja jula Agencija za privatizaciju zakazaće novu prodaju fabrike sokova u selu Lepenica, koja je takođe bila deo ovog kombinata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari