Gardijan: „Rat“ muralima u Beogradu oko sukoba Rusija-Ukrajina, izbegli Rusi u Srbiji trpe pritiske zbog antiratne borbe

Ostavite komentar


  1. „Kao rus , osećao sam da je moja odgovornost da uradim nešto…“ reče rus koji je pobegao iz Rusije jer tamo nije mogao da uradi ništa. Da li, kao rus, misliš da imaš prava da radiš to „nešto“ u Srbiji?

  2. Zabraniti sve murale vezane za rat. Neka svako u svojoj zemlji iskazuje neslaganje bio Rus ili Ukrajinac

  3. U prevodu, prozapadna organizacija koja deluje na teritoriji RS predstavljajuci se mirnom, sparta po gradu i prekriva murale podrske Ruskoj Federaciji i snagama, sa muralima u bojama ukrajinske zastave i NATO-a. Onda srpski radikalni desnicari, prete njima radikalnim levicarima, te dolazi do fizickih obracuna. Stoga, poziva se Gardijan da bi pisao o „ultranacionalisti“ Vucicu i implicitno i eksplicitno u svojim tekstovima i intervjuima sa „nevinim“ aktivistima koji su morali da pobegnu cak u Berlin, ukazuju na srpsko „zlo“, dok zapadne vlade ubijaju civile po Gazi bez ikakvih posledica. 🙂 I na sve to, prozivaju se prorezimski mediji od strane prozapadnih i proopozicionih. Imam jednu „novost“ za vas: provaljeni ste odavno vec. 🙂

  4. @Serdji
    Ti si sebe razotkrio već u prvoj rečenici. Narativom to samo potvrđuješ. Jel sladak sendvič sa ruskom salatom i parizerom?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.