Gašenje RTK? 1

Radio televizija Kragujevac (RTK) ostala je bez mogućnosti da emituje program jer joj je u ponedeljak, bez najave, isključena struja, a narednog dana, JP „Šumadija sajam“ povuklo je svoju tehničku opremu, koju je televizija koristila na osnovu međusobnog ugovora, saopštili su zaposleni u toj medijskoj kući.

Sve upućuje da je akcija usmerena ka definitivnom gašenju RTK. O teškom položaju u kome se već mesecima nalazi RTK i zaposleni u njoj je istog dana kada je isključena struja razgovarao državni sekretar u Ministarstvu za kulturu i informisanje Nino Brajović, koji je obećao podršku i pomoć, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je posle sastanka sa zaposlenima, Brajović razgovarao i sa gradonačelnikom Kragujevca, Radomirom Nikolićem, nakon čega je na novom sastanku sa zaposlenima preneo stav gradonačelnika da „će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne u rešavanju višemesečne agonije RTK.

Prema tom obećanju, Grad Kragujevac će pomoći u rešavanju isplate osam zaostalih zarada, obezbeđivanju socijalnog programa i pripremi za novu privatizaciju preduzeća do kraja godine, ističe se u saopšenju.

RTK je privatizovana u oktobru 2015. godine, a zbog neispunjavanja ugovornih obaveza vlasnika, država je
raskinula kupoprodajni ugovor u januara 2017. godine, dok je kapital prenela u držvni registar akcija.

Međutim, do sada još nije postavljen privremeni zastupnik kapitala, tako da se RTK praktično nalazi u pravnom vakumu, a 63 zaposlenih dovedeno je na rub egzistencije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Gašenje RTK?”

  1. Кад градоначелник не сме да стане пред новинаре чему онда телевизија, новине, радио, … Свега тога нема више у Крагујевцу. А као Крагујевац неки град.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.