Gašić povodom Dana SAJ-a: Stub bezbednosti Srbije, ne štede se u borbi protiv terorizma (FOTO) 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) stub bezbednosti Srbije koji se ne štede u borbi protiv terorizma i najtežih oblika kriminala, kako bi sačuvali svoju otadžbinu i svoj narod.

Gašić je povodom Dana SAJ-a izjavio da su pripadnicima te jedinice od njenog osnivanja 1978. godine bili namenjeni najteži zadaci.

„Njeni pripadnici su išli u akcije u kojima nije smelo da se pogreši i gde su bili potrebni najhrabriji, najobučeniji i nezaustavljivi u borbi protiv terorizma i svih oblika kriminala. I tako, 44 godine duga tradicija pamti mnoge generacije, koje su stamenim, nepokolebljivim koracima utrli put stabilnosti, mira i bezbednosti, kojim i vi danas snažno koračate i ne štedite se u borbi protiv terorizma i najtežih oblika kriminala i veštinom i snagom pravih vitezova štitite čast i slobodu svoje otadžbine i svog naroda“, naglasio je ministar Gašić, a prenosi MUP.

On je istakao je da je politika koju vodi državni vrh na čelu sa predsednikom Vučićem, usmerena na mirna i diplomatska rešenja i iskreno posvećena očuvanju mira u regionu.

„Imamo jasne i principijelne stavove i ozbiljno i odgovorno se ponašamo prema interesima Srbije. Naš cilj je jasno definisan – da svaki građanin Republike Srbije ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala. Naš izbor nikada neće biti sukob. Svom snagom borićemo se da sačuvamo mir i stabilnost. Ali, ako iko pokuša to da naruši, zaštitićemo sve građane Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost, bezbednost njihove imovine, kao i integritet i suverenitet naše Srbije“, poručio je ministar Gašić.

Ministar Gašić je, u čast nastradalim pripadnicima SAJ-a, položio venac na spomen-obeležje u bazi te jedinice.

„Uvek je pravo vreme da se podsetimo 16 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice koji su viteški svoj život položili za otadžbinu, štiteći njenu čast i slobodu. Ministarstvo unutrašnjih poslova pamtiće zauvek svoje heroje, pamtiće ih Srbija. Zaslužili su naši heroji i sećanje i zahvalnost, a njihove porodice brigu i pažnju“, rekao je ministar Gašić.

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević istakao je da su pripadnici ove elitne jedinice ono najvrednije što imamo, kao i da su odabrani po strogim kriterijumima i vrhunski obučeni.

„Svojim posvećenim radom sve generacije pripadnika koje su proteklih decenija prošle kroz naše redove doprinele su da se ime naše jedinice sa uvažavanjem izgovara širom sveta. Težište naših aktivnosti biće usmereno na podmlađivanje personalnog sastava jedinice i edukaciju pripadnika, kao i modernizaciju i tehničko opremanje najsavremenijim sredstvima i opremom“, rekao je Vulević i naglasio da će pripadnici SAJ-a i dalje biti jedan od stubova bezbednosti Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari