Gašić sa ambasadorima Švajcarske i Maroka o suzbijanju ilegalnih migracija 1foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije u Srbiji Ursom Šmidom sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova. Istakli su dobru policijsku saradnju dve zemlje i naveli da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, naročito u oblasti ilegalnih migracija.

Gašić je danas razgovarao i sa ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, takođe o suzbijanju iregularnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, saopštio je MUP.

Ambasador Belhaž naglasio je prijateljske odnose dve zemlje u političkoj i ekonomskoj saradnji i naveo da bi u tom maniru trebalo nastaviti i unapređenje saradnje Srbije i Maroka u oblasti bezbednosti.

“S obzirom na uspešne rezultate koje je Maroko pokazao u dosadašnjoj borbi protiv terorizma i ekstremizma, ministar Gašić je istakao da smo zainteresovani za razmenu iskustava u toj oblasti i da zajednički treba da se borimo protiv tog globalnog problema, jer se nikad ne zna gde će se naredni teroristički akt dogoditi”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari