Gde Kragujevčani mogu da prodaju elektronski otpad? 1Foto: JKP Šumadija

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac organizuje svakog četvrtka otkup elektronskog i električnog otpada za pravna i fizička lica.

Kragujevčani koji žele da se oslobode električnog i elektronskog otpada mogu da se obrate Korisničkom centru ovog preduzeća i prijave nepoželjan otpad.

Veći kućni aparati, kao što su frižideri, mašine za pranje i sušenje veša, bojleri, računari otkupljuju se po ceni od deset dinara po kilogramu, dok se mali kućni aparati, tosteri, mikseri, fenovi, usisivači i slično plaćaju dva dinara po kilogramu.

Ekipe JKP Šumadija dolaze na kućnu adresu, vrše merenje otpada i isplaćuju novac na licu mesta.

Iz JKP Šumadija podsećaju da elektronski i elektični otpad sadrži opasne materije, pa procedura reciklaže mora da bude u skladu sa propisanom zakonskom regulativom. Zbog toga se ovaj otpad predaje ovlašćenim operaterima na dalji tretman.

Pravda lica koja poseduju elektronski otpad dužna su da ga prijave Agenciji za zaštitu životne sredine.

U dogovoru sa JKP Šumadija 48 sati pre preuzimanja otpada moraju da najave Ministarstvu za zaštitu životne sredine kretanje opasnog otpada, a JKP Šumadija svojim vozilom dolazi na adresu pravnog lica i preuzima ga, uz Dokument o kretanju otpada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari