Od 21. decembra Kragujevčani mogu da produže eKG kartice 1Foto: JKP Šumadija

Korisnici eKG kartica koji ostvaruju pravo na povlašćeni prevoz na teritoriji grada Kragujevca mogu da ih produže za 2023. godinu od 21. decembra.

Produženje kartice se vrši u prostorijama JKP Šumadija, u ulici Kralja Petra I, broj 22.

U kategoriju građana koji imaju pravo na povlašćene cene prevoza spadaju ratni vojni i mirnodopski vojni invalidi, gluve i nagluve, slepe i slabovide osobe, kao i lica obolela od cerebralne, dečije paralize i plegije, mišićne atrofije i multiple skleroze.

Ovo pravo ostvaraju i dijalizirani, transplantirani i hronični bubrežni bolesnici, lica sa umerenom, teškom i dubokom duševnom zaostalošću, kao i dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali više od 75 puta.

Za produžetak kartica mogu da se jave i korisnici prava na porodičnu invalidninu po osnovu palog borca i korisnici socijalne pomoći.

Prilikom produženja kartice potrebno je sa sobom poneti staru eKG karticu i ličnu kartu.

JKP Šumadija obaveštava i korisnike eKG kartica koji pripadaju kategoriji lica sa i preko 65 godina starosti da je zamena njihovih kartica iz 2019. godine u toku i da će one automatski biti produžene za 2023. godinu, bez potrebe da dolaze u prostorije preduzeća.

Takođe, iz JKP Šumadije podsećaju korisnike usluga parkiranja koji ostvaruju pravo na povlašćenu stanarsku parking kartu da mogu da je produže do kraja godine.

Produžetak stanarskih kartica vrši se na dve lokacije, na pijaci Aerodrom, radnim danima od 08 do 16 časova i subotom od 08 do 13, kao i u TPC Radnički, radnim danima od 08 do 20 i vikendom od 08 do 13 sati.

Za produžetak stanarske parking karte potrebno je poneti ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu na uvid i fotokopiju Ugovora o lizingu, samo za one podnosioce zahteva koji po tom osnovu koriste automobil.

Povlašćena stanarska parking karta izdaje se fizičkim licima za najviše dva vozila po stambenoj jedinici, po ceni od 300 dinara na mesečnom nivou za prvo i 600 dinara za drugo vozilo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari