Gimnazija i ove godine organizator „Noći istraživača“ u Zaječaru i Negotinu 1Foto: M. S. / Danas

Gimnazija iz Zaječara će i ove godine biti organizator „Noći istraživača“ u Zaječaru i Negotinu. Ovog puta program će trajati čitave nedelje zahvaljujući Naučnom klubu Zaječar, a uključiće i druge organizacije u rad.

Kako iz Gimnazije u Zaječaru kažu, ove godine sarađivaće i sa PU „Đulići“, Bibliotekom „Dositej Novaković“, Edukativnim centrom „Cvrk“.

Program će započeti u ponedeljak 25. Septembra, kada će gimnazijalci posetiti PU „Đulići“ gde će zajedno izvesti nekoliko eksperimenta, a potom održati i predavanje o Sunčevom sistemu.

U utorak će u prostorijama Naučnog kluba Zaječar i Gimnaziji prirediti veće posvećeno društvenim igrama koje su inspirisane naukom.

Već u sredu gimnazijalci će posetiti i Edukativni centar „Cvrk“ gde će zajedno sa polaznicima Montesori školice otkrivati tajne vode.

Narednog dana zajedno sa učenicima Medicinske škole učestvovaće u potrazi za blagom.

“Program završavamo u petak kada ćemo organizovati dva naučna kviza,  oslikati mural na ulazu u Gimnaziju, i održati takmičenje u različitim STEM igrama. Istog dana posetićemo i Negotin”, kažu iz Gimnazije u Zaječaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari