Ovogodišnja, 3o. po redu Majska gitarijada u Požarevcu odlukom Organizacionog odbora i uz podršku grada Požarevca nosiće ubuduće ime tragično preminulog novinara Mileta Veljkovića, inicijatora i jednog od osnivača ove manifestacije koja svakog 2. maja okuplja mlade talentovane bendove iz čitave Srbije.

Kako je na konferenciji za medije napomenuo Bojan Gačević, predsednik Organizacionog odbora, ovogodišnja Majska gitarijada- Memorijal Mile Veljković koncepcijski je podeljena u tri dela. U prvom i najvažnijem delu je nastup takmičarskih bendova, zatim svirka revijalnih bendova i na kraju nastup gostiju. Ovogodišnju, kao i one prethodne prati veliki broj rok kritičara, a promoter ovogodišnje je poznati rok kritičar Petar Janjatović, inače dugogodišnji prijatelj počivšeg Mileta Veljkovića.

– Inicijalna ideja ovih majskih susreta, kako je to Mile zamislio i započeo pre trideset godina je bila tada, a i sada afirmacija mladih bendova. Uvek je na našoj rok sceni postojala potreba za takvim takmičarskim okupljanjima, a čini mi se danas mnogo više kada bendovi u principu više komuniciraju putem interneta . Meni je inače veoma drago što sam dobio ovu ulogu i potrudićemo se koliko to bilo u našoj moći da i ove godine sve to ispadne što bolje. Ja sam negde 73- 74. godine još kao gimnazijalac započeo karijeru u okviru emisije Veče uz radio i tada sam se upoznao sa mladim novinarom miletom Veljkovićem tako da smo mi tokom svih ovih godina puno toga radili, tako da je ovo na neki način i logičan nastavak, naglasio je Janjatović.

Organizatori ovogodišnje Majske gitarijade- memorijal Mile Veljkovićsu Omladinski savet grada Požarevca, emisija Radio Požarevca To je samo pop i rok, TV club IN i Centar za kulturu Požarevac, a pokrovitelj Miodrag Milosavljević, gradonačelnik Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari