Glas Zaječara: Jasna Vasić ispunjava sve uslove za rukovodioca školske uprave

Ostavite komentar


  1. Yasto taj njen rad nije registrovan, a morao je biti registrovan u narodnoj bibljoteci? Ko ovde vrsi neyakonje?

  2. Da bi neko postao prosvetni savetnik, neophodno je da ima NAJMANJE DVA objavljena naučna rada u renomiranim izdanjima, sa recenzijom. Da bi se neko izdanje smatralo renomiranim, neophodno je da bude registrovano u Narodnoj biblioteci Srbije.
    Pomenuti „Priručnik za samovrednovanje i vrednovanje“ nije registrovan ili katalogizovan u Narodnoj biblioteci Srbije, što znači da zvanično – NE POSTOJI.
    Reč je, dakle, o aktu internog karaktera, koji je Ministarstvo prosvete proizvelo i umnožilo za svoje potrebe.

    Jasna Vasić NIJE ispunjavala uslove za prosvetnog savetnika, jer u periodu pre 1999. godine, kada je postala prosvetni savetnik, nije imala NIJEDAN objavljen naučni rad.

    Njen „naučni rad“ je objavljen čitavih 6 godina kasnije, 2005. godine, dakle – nakon što je postala prosvetni savetnik, što je očigledan dokaz da je prosvetni savetnik postala NEZAKONITO, jer nije ispunjavala sve zakonske uslove.

    Takođe, „Priručnik za samovrednovanje i vrednovanje“ je samo JEDAN „naučni rad“, a gde je DRUGI?!

    Ministar Mladen Šarčević ima sjajnu priliku da poentira na ovom slučaju, tako što će ODMAH smeniti nezakonito postavljenog prosvetnog savetnika, odnosno rukovodioca Školske uprave u Zaječaru.
    U protivnom, biće saučesnik.

  3. Ministarstvo još jedanput da proveri šta je pisao Gradski odbor Unije Zaječara, da se stvar ne iskomplikuje. Koliko mi je poznato Unija Zaječar retko greši u tumačenju propisa.

  4. Načelnik Školske uprave treba da vodi i radi svoj posao savesno i odgovorno shodno funkciji. Ako su propusti kao što se vidi iz pomenutog, treba ih eliminisati. Nedopustivo je da prosveta tone, a svi znamo da je tako! Ne treba saginjati glavu nad problemima , nego ih rešavati. U ŠU Zaječar je mnogo na żalost propusta, te načelnik treba biti onaj ko može sa tim problemima da se hvata u koštac i reši ih. Načelnik ŠU Zaječar to nije svojim radom pokazala i ministar treba ozbiljno da porazmisli..

  5. SU je postala biro za zaposljavanje. Ovo je samo vrh ledenog brega, jer svasta se radi i desava. Rukovodilac SU vec dve denecije ne drzi dnevnik i nema prava da prica o kvalitetu nastave. i kako se drzi nastava.

  6. U izradi pomenutog „Priručnika za samovrednovanje i vrednovanje rada škole“ učestvovalo je dvadesetak lica. Održan je kamp, oformljeno je 7 grupa, podeljen je materijal ( preveden sa engleskog ), bilo je zabranjeno da se postavljaju pitanja i da se bilo šta menja ili komentariše.
    Kao autori su potpisani svi polaznici tog kampa. Tako se tu našlo i ime učiteljice Jasne Vasić.

  7. Otvoreno je jako dobor pitanje, jer rukovodioci SU su 10tak i vise godina odaljili od nastave a kontrolisu rad nastvanika. Prvo treba da se utvrdi stvarna strucnost i znanje lica koje rade u SU, da imaju autoritet, a ne strahom da sticu slavu.

Ostavite komentar


Društvo

A ko pita prosvetare 10

A ko pita prosvetare

U situaciji u kojoj su institucije razrušene, osiromašene, nemoćne, ucenjene pa time i nesamostalne i zavisne, svoj posao ne rade, nereagovanje je često dovoljan uslov za bezakonje, koje se o glavu obija prosečnom građaninu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.