Glas Zaječara: Jasna Vasić ispunjava sve uslove za rukovodioca školske uprave 1Foto: N1

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je odgovor Gradskom odboru Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije povodom zahteva za proveru zakonitosti rada rukovodioca školske uprave u Zaječaru.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije uputila je Mladenu Šarčeviću, ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zahtev za proveru zakonitosti rada rukovodioca školske uprave u Zaječaru 9. januara 2019. godine, piše portal Glas Zaječara.

U ovom zahtevu, između ostalog navedeno je i sledeće:

„Od strane rukovodioca ŠU Zaječar, direktorima škola daju se „usmene direktive“ u vezi prijema zaposlenih u radni odnos u ustanovama obrazovanja, od kojih neke mogu da izazovu velike posledice. Upravo jednu „usmenu direktivu“ Gradski odbor Unije Zaječar uspeo je ovih dana da zaustavi i spreči nepotrebno kadriranje, jer slobodno, odnosno upražnjeno radno mesto nastavnika razredne nastave u OŠ „Ljuba Nešić“ ne postoji.“

U zahtevu koji je Gradski odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječara uputio Mladenu Šarčeviću, ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pored pomenutog  navodi se i sledeće:

„Dana 8.1.2019. godine sindikat Unija Zaječar dobio je materijal odakle se vidi da postoji velika sumnja da Jasna Vasić, rukovodilac ŠU Zaječar ne ispunjava propisane uslove za mesto rukovodioca školske uprave.“

U odgovoru ministarstva, povodom navoda da se „Od strane rukovodioca ŠU Zaječar, direktorima škola daju se usmene direktive u vezi prijema zaposlenih“ ističe se:

„Jasna Vasić radi u državnom organu zaduženom za poslove obrazovanja i vaspitanja više od 21 godine i tokom svih ovih godina nikada nije dovedena u pitanje njena stručnost i profesionalno ponašanje, o čemu govore i najviše godišnje ocene ( naročito se ističe ) zbog čega je i postavljena na mesto rukovodioca Školske uprave Zaječar“.

U odgovoru ministarstva se dodaje i da navodi da Jasna Vasić, načelnica školske uprave, nema objavljen rad u međunarodnim ili domaćim časopisima ili  zbornicima ne odgovara činjeničnom stanju.

„Jasna Vasić, rukovodilac školske uprave Zaječar, jedan je od autora Priručnika za samovrednovanje i vrednovanje rada škole, koji je objavilo Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije uz podršku Britanskog saveta, 2005. godine.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari