Glasovi kao mrtve glave

* Pobedom SNS na lokalnim izborima u Beogradu skoro sa apsolutnim brojem glasova, zaokružena je homogenizacija, koncentracija i hegemonizacija vlasti
Šta da se radi: Izbori lokalni - posledice globalne

Ostavite komentar


  1. Lepo ste profesore sve objasnili i ja sam Vas razumeo jer se ne bavim politikom. Ne verujem da “e to shvatiti i naro;ito uvažiti i opyicioni „lideri“ koji su manijakalno opsednuti liderstvom i žedni vlasti da se ni po koju cenu neće skloniti i ustupiti mesto novim ljudima i novim idejama. Šta onda preostaje – da ih ljudi sami sklone. Pa šta čekaju?

  2. Господине Јовановићу, професоре!
    Одлична (широкоугаона) слика и прилика наше политичке и друштвене реалности. Права анализа и прави закључци – упутства, ако се може рећи, а посебно за опозициону политичку елиту!
    Ако су тако лоше прошли у Београду а шта их чека широм земље на следећим, било каквим изборима.
    Мој осећај (а не сазнање – нисам стручњак), јесте да опозиција мора радити на разбијању монолитног владајућег блока. Ако се добро притисне, видеће се да тај блок и није толико монолитан, од врха до базе.
    На врху ће почети бежанија чим се наслуте озбиљни проблеми, па и могући пораз… Нису сви Русофили, али их је још мање Еврофила, нису сви за бескомпромсину борбу за Космет, али већина га не би тек тако лако ни пустила да оде… (или признала да је већ отишао). Ако увиде шта се заправо догађа а да од промена могу имати користи (не материјалне), пола блока ће се распасти…
    Ако их називамо ботовима, крезубим, неписменим, маторим, неприсутним на тзв. друштвеним мрежама, слепцима, будалама, глупанима, доконим а наивним пензионерима и домаћицама – само их терамо да се „више, боље, брже и снажније“ сврставају уза свога Великог Вођу. Он им прича све обратно, ласка им, хвали их, за све има разумевања, помало и помогне – а праве намере и планове (ако их има) крије ко змија ноге.
    Ако им претимо осветом, прогоном, брисањем, забраном – само их учвршћујемо, ако не у идеологији онда у прагматизму: не дам ову власт, па шта буде (с државом, друштвом, а посебно опозицијом)!
    Поздрав,
    Зоран
    П.С.: Наш Професор предаје, али ми се наопако чини да ће га више слушати и послушати „ђаци“ који су на власти, него они што би да их смене?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.