Glumac Predrag Grujić novo pojačanje "lutkara" u Zrenjaninu 1Foto: pozorište Zrenjanin

Glumac Predrag Grujić novo je pojačanje lutkarskog ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, sa kojim je potpisao šestomesečni ugovor.

Grujić je do sada igrao u dramskim komadima a na njegovom spisku uloga našle su se i televizijske serije „Urgentni centar“ i „Moja generacija Z“.

Igrao je u pozorišnim predstavama „Semper idem“ Narodnog pozorišta Sombor, „Gospođa ministarka“ Pozorišta Boško Buha i „Heroj nacije“ Vršačkog pozorišta, ali stalan angažman još uvek nema.

Zapravo, nije ga imao do pre mesec dana kada je uz pomoć stipendije svoga grada Zrenjanina dobio šestomesečni angažman u lutkarskom ansamblu NP „Toša Jovanović“.

Pre toga, prošle godine zaigrao je u zrenjaninskoj predstavi „Dečak i mesec“ u glavnoj ulozi.

„Radio sam do sada samo jednu predstavu sa zrenjaninskim pozorištem, ali proces je bio divan, zaista sam doživeo toplu dobrodošlicu celog ansambla. Za nas, mlade glumce, zaposlenje nakon završene Akademije je nešto što nam zvuči kao da se nikada neće desiti, ali ova stipendija je nada da moje kolege i ja možemo da se bavimo poslom za koji smo se školovali. Zrenjaninski teatar je mesto gde sam još kao dete započeo svoje prve glumačke korake“, objašnjava Predrag Grujić.

Glumac Predrag Grujić novo pojačanje "lutkara" u Zrenjaninu 2
Foto: pozorište Zrenjanin

Pojačanje Lutkarskog ansambla omogućeno je nakon što je Zrenjanin raspisao konkurs za mlade talente i jednu stipendiju dodelio zrenjaninskom pozorištu.

„Igram u dosta dečijih predstava sa svojom trupom „Alegretto teatar“, ali nisam pre toga radio sa lutkama. Volim da igram za decu, koja su divna publika“, priča Grujić

Predrag Grujić rođen je pre 29. godina u Zrenjaninu. U Dramskom studiju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ učio je glumu deset godina.

Glumu je diplomirao na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Dragane Varagić.

Iskustvo je sticao u pozorištima u Somboru, Vršcu, Beogradskom dramskom pozorištu, pozorištu „Boško Buha“ i drugim teatrima, a oprobao se i u televizijskim serijama.

Na Lutkarskoj sceni zrenjaninskog pozorišta zaigrao je u novembru 2021, u predstavi „Dečak i mesec“ rediteljke Vjere Vidov.

Nagradu za najboljeg mladog glumca “Milena Sadžak” koju dodeljuje Pozorište lutaka Niš, osvojio je prošle godine na 52. Susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije održanom u Novom Sadu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari