Službenici Policijske uprave u Novom Sadu lišili su slobode Ivana Markovića (1969) iz Novog Sada zbog osnovane sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju glumca Borisa Isakovića, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Osumnjičeni Marković, zaposlen u Srpkom narodnom pozorištu, u junu ove godine u Novom Sadu na automobil Isakovića, kod prednjeg desnog točka, postavio je ručnu bombu M-52 koja se aktivirala kada je Isaković pokrenuo automobil. Prilikom eksplozije Isaković je zadobio lake telesne povrede i oštećena je desna strana automobila.

– Osumnjičeni Ivan Marković je na prevaru uzimao novac pod izgovorom upisa jedne osobe na glumačku akademiju. Pošto nije uspeo da ga upiše, roditelj je zahtevao od Markovića da mu se vrati 2.500 evra, koliko mu je dao za upis deteta na akademiju. Da bi izbegao vraćanje novca, Marković je stvorio privid kod prevarenog roditelja kako je i on prevaren i kao smetnju naveo Borisa Isakovića, glumca i člana prijemne komisije za upis na Fakultet dramskih umetnosti – navodi se u saopštenju MUP Srbije. Protiv osumnjičenog je u ranijem periodu podneto više krivičnih prijava za krivična dela sa elementima nasilja.

Prema rečima Miroslava Alimpića, dežurnog istražnog sudije u Novom Sadu, Marković je juče od 13 do 14 časova bio na saslušanju, određen mu je pritvor, a nakon veštačenja će se znati detaljnije informacije o ovom slučaju.

Aleksandar Milosavljević, v.d. upravnika Srpskog narodnog pozorišta, kaže da je Ivan Marković zaposlen u pozorištu kao korepetitor, a ne dirigent, kako navode pojedini mediji.

– Ma koliko da je za nas u SNP strašna pomisao da je bombu mogao da postavi neko ko je zaposlen u našoj teatarskoj kući, drago nam je što je osumnjičeni uhapšen i da nad porodicom Borisa Isakovića više ne lebdi pretnja da bi se atentat mogao ponoviti – izjavio je Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari