GO Zvezdara: Niz događaja i obuka u okviru „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ 1Foto: GO Zvezdara

Povodom Međunarodne manifestacije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara i ove godine organizuje niz događaja u periodu od 25. novembra do 10. decembra.

16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Zajedno sa svojim partnerima sa kojima je godinama sarađivala na rešavanju ovog problema, KRR će ujedno obeležiti i 13 godina svog rada.

Nakon održanog okruglog stola pod nazivom „Trinaest godina rada Komisije i unapređenje rodne ravnopravnosti“, na kome su učestvovali članovi/ce Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara, Koordinacionog tima koga čine predstavnici institucija i gosti, stručnjaci za oblast nasilja o praktičnoj primeni novog zakona protiv nasilja i usklađivanje Protokola iz 2009. godine, Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara nastavlja sa obeležavanjem akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ nizom događaja.

U OŠ. „Stevan Sinđelić“, Ulica Milića Rakića 1, Konjarnik od 26. novembra – 21.decembra 2018. u terminima treninga za stariju grupu: ponedeljkom, sredom i petkom od 21,00 do 22,00 sata – Klub borilačkih veština „Takeda“,održavaće besplatne treninge za sve zainteresovane žene i devojčice.

Klub borilačkih veština „Takeda” – Beograd je škola tradicionalnih stilova japanskih borilačkih veština, u „Takedi” se treniraju veštine Ju Jutsu (đu đucu ) i Aikijujutsu (aikiđuđucu),kao i Aikido- Aikikai, a besplatan kurs samoodbrane daje kao doprinos borbi protiv nasilja nad ženama.

Defen Do”

– Osnovni kurs samoodbrane obuhvata odbranu od 10 najčešćih laičkih napada Đu Đucu tehnikama koje omogućavaju da se na najlakši način odbranite, oslobodite napada i dovedete sebe u situaciju da ne budete povređene“ – poručuju iz Kluba.

Program samoodbrane „Defen Do” se sprovodi na tri nivoa: osnovni – srednji – viši. Osnovni kurs obuhvata i upoznavanje sa pravnim aspektima nužne odbrane i krajnje nužde i aspektima upotrebe sile.

Predsednik kluba i glavni trener Borko Radovanović ima nacionalnu trenersku licencu za borilačke veštine i nosilac je crnog pojasa 7. dan za Gošin rju đu đucu i 3. dan za Aikiđuđucu i 1.dan za Aikido Aikikai, kao i više od 20 godina iskustva u poslovima neposredne zaštite lica i objekata.

Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara poziva medije da nam se pridruže na događajima, kao i u borbi protiv nasilja.

Program obeležavanja manifestacije:

Petak, 30.11.18. od 9,30 do 11sati, trg ispred GO Zvezdara, ulična akcija povodom Svetskog dana borbe protiv side, podela promo materijala i razgovor sa građanima

Petak, 30. 11.18. sa početkom u 20,30 sati, na sceni Pozorišta Pan teatar, Bulevar kralja Aleksandra 298Javno čitanje monodrame Sećanje autora Željka Hubača monodramu o porodičnom nasilju izvešće glumica Olivera Viktorović Đurašković, nakon čega će biti organizovan razgovor sa autorom i koktel. Ulaz je slobodan.

Četvrtak, 06.12.18. – 12 sati – 13 sati KRR i MMM „Lotos“ u poseti VSZ povodom Dana volontera i uručivanje poklona prikupljenih u akciji „Lepotom protiv nasilja“.

Svakog dana od 25. novembra do 10. decembra, od 10 -16 sati ulične akcije „Lepotom protiv nasilja“ – KRR i MMM Lotos, podela promo materijala i razgovor sa građanima na trgu ispred GO Zvezdara

Ponedeljak, 10.12.18. u 13 sati, mala sala GO Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra, prvi sprat, – okrugli sto „Zvezdarske institucije i civilno društvo“ saradnja i zajedničke akcije u osnaživanju žena – žrtava nasilja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari