Godfri: Litijum ima ogroman ekonomski potencijal za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Bilo bi dobro kada bi ambasadori stranih zemalja prestali da se mesaju u unutrasnja pitanja drzave domacina.

  2. Gospodine Godfri i Amerika ima dobre rezerve litijuma negde procitah ako je tacno da ste odustali od kopanja u pustinji Nevade bas zbog zastite zivotne sredine i iskopavanja koje moze da ugrozi zivotnu sredinu, a to je pustinja, mozda sam pogresno nesto cuo ili razumeo, ali tako negde bese receno. Zato hvala vam na savetu mada vi rekoste „voleo bih da ih razvija transparento i javno odgovorno preduzeće“ u sta nisam bas tako siguran da je trenutna situacija, pa takodje rekoste „da veruje da bi Vlada Srbije kao i akcinonari „Rio Tinta“ zahtevali od ove kompanije da poštuje najviše standarde u zaštiti životne sredine“ na vasu zalost ne ide to tako kako vi mislite, tako da je najbolje da za sada zaboravimo na to dok se ne pronadje bolji nacin eksploatacije, a mozda se pronadju i drugaciji pristupi izradi baterija, jeftiniji i ekoloski prihvatljiviji a radi se na tome, znate i vi sami. Hvala vam i dovidjenja. Ziveli

  3. Na žalost, kod nas to nije moguće rešiti kao što bi neka Nemačka ili Amerika učinila.
    Oni koji su na vlasti nemaju ljudski potencijal, da sprovedu sve transparentno, a oni opozicionari koji zagovaraju ekologiju sa tim bi se ponašali kao da im vreo krompir stavite u ruke.
    Kod nas je partijsko kadrovanje (pozicije i opozicije) dovelo da stručni kadar ne radi na odgovornim dužnostima, već to rade poltroni…

  4. Za ovaj narod, svaka preporuka koja dolazi iz SAD može imati samo suprotan efekat. Mogao je to da nauči za vreme mandata.

  5. Ne gospodine Godfri, mi i Srbiji ne zelimo da budemo lideri u iskopavanju litijuma vec u proizvodnji zdrave hrane. Vi otvorite rudnik u vasoj Kaliforniji i proizvodite GMO hranu za vase stanovnike drugog reda, ne treba velika povrsina. Za vasu eliti mi cemo prodavati hranu ako uspemo da sacuvamo nasu zemlju od zagadjenja. Kostace vas kao Svetog Petra kajgana.

  6. A da razvijate malo ekonomiju SAD na kopanju litijuma. Steta da takav potencijal pokupi Srbija.

  7. Šta pametuje šta je dobro za nas, valjda mi znamo bolje. Koliko su bogati
    Afrikanci od rudnika dijamanata.

  8. Kada Rio Tinto otvori rudnik litijuma, sa ovako predviđenom tehnologilom vađenja i prerade, u Americi onda može i kod nas.Ne uvaljujte prljavu tehnologiju siromašnima,kolonije su u XX veku prestale da postoje.

  9. Rio Tinto i prekopavanje Srbije iš iz Srbije.Poltroni i izdajnici Srbije neka ti pomognu pa ponesi i osiromašen uranijum koji si posuo po Srbiji.A Milinku Savić ne koristi za reklamiranje svoje države jer ne poštuješ državu za koju se ona borila.Marš sa Drine

  10. Imam utisak da gospodin daj vetar u leđa Vučiću i vlastima i to baš neskriveno. A gde će da jede domaće specijalitete kada se Jadar i cela Srbija zagade?

  11. Godfri,uporno nas vređate plaćenim spotovima o heroinu Milinko Savić,sad izjavom:Da mirno i zakonito izražavamo svoje mišljenje.Godfri kakva je perspektiva života na sprženoj zzemlji.Godfri i tvoj prijatelj Vučić ite negde drugde pa se dogovarajte marš iz Srbije.

  12. A kako bi drukčije mogao da razmišlja i savetuje, čovek, čija zemlja ima koristi od eksploatacije sirovina u celom svetu. Kopajte litijum u SAD pa se malo i Vi obogatite.

  13. Rio Tinto marš iz Srbije nema kopanja naše zemlje, najveći potencijal je razvijena poljoprivreda i ruralni razvoj.

  14. Ej posle ovoga sa Novakom, proterati Rio Tinto bez pardona, naglasiti zbog čega su šutnuti.

  15. Otvori rudnik u tvojoj zemlji gospodine Godfri niko od tebe ne traži „savet“ , ostavi Srbiju Srbima oni da odlučuju ne neki belosvetki političari kao tine i ti bio u Srbiju da si cveća za mirisanje

  16. Dear Sir,
    pročitajte radove američkih naučnika .
    Tvrde da litijum ima zamenu koja ne ugrožava zdravlje ljudi, dece i ne uništava i to trajno zemlju, vodu, okolinu.
    Ceo svet to zna , ne pričajte o kopanju litijuma jer svi znaju da izaziva ekološke katastrofe i nije kompatibilno sa zelenom agendom .

  17. Ambasador bi trebalo da uvaži mišljenje naroda u vezi litijuma. Narod neće dozvoliti kopanje litijuma koje izaziva ekološke katastrofe . Slušanje naroda po tom pitanju spada u fundamentalne osnove demokratije, zar ne ?

  18. „Voleo bih da ih razvija transparentno I javno odgovorno preduzece“, rece ambasador. Hoce li to biti isto kao sto je ono vase transparentno I javno odgovorno preduzece „Pacific gas and Electric company“ radila svojevremeno u Hinkley? Oni su bese ulozili oko 300-350 miliona u ocuvanje zivotne sredine ili bese u nesto drugo. Samo nemoj ti da nas savetujes I brines za nasu buducnost. Neka nas, imamo mi dosta nasih dusebriznika.

  19. E jesmo naopak narod. Covek se brine za nasu buducnost a mi ga nacrnismo. Zar niko ne vidi kako je briga americke vlade donela nevidjeno blagostanje Apacima, Sijuksima, Irokezima, itd.

  20. Počim Američki Ambasador kaže da treba da iskopavamo litijum odoh i ja na proteste.Necu bas da stojim na putu ali pored puta hoću .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.