Gojković: Srbija gaji prijateljske odnose u oblasti kulture sa državama afričkog kontinenta 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da Srbija gaji prijateljske odnose sa državama afričkog kontinenta u politici i ekonomiji, ali i u oblasti kulture.

Dodala je da o tome svedoči činjenica da se u Beogradu nalazi jedini muzej u ovom delu Evrope koji je isključivo posvećen kulturama i umetnostima afričkog kontinenta.

„Preko zbirki i kolekcija muzeja i galerija u Srbiji, kao i zahvaljujući gostujućim izložbama afričkih ustanova i umetnika, javnost u Srbiji imala je i ima priliku da u dobroj meri upozna kulturu ovog kontinenta. Ministarstvo kulture i informisanja nastojaće da publici u Srbiji još više približi bogatstvo i kolorit afričke kulture“, rekla je Gojković na otvaranju konferencije povodom Dana Afrike pod nazivom „Savremena umetnost Afrike u doba pandemije“.

Kako je saopšteno iz njenog Ministarstva, Gojković je kazala da afrička i srpska kultura imaju dosta toga zajedničkog bez obzira na različite društveno-istorijske kontekste i dešavanja i dodala da su narodi vekovima bili vođeni idejom slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari