Goran Marković – Ja sam u biti anarhista

Nisam pridavao veliki značaj školi * Ali mnogo više su me interesovale devojke * Kada kažete Peta beogradska iz tog vremena, mislite na Taš * Radio sam kao neka daktilografkinja * Mi smo 1968, u znak protesta protiv sovjetske okupacije, zauzeli naš fakultet
Ljudi, sećanja...

Ostavite komentar


  1. Sigurno gresim, mozda sam arogantan, usamljen, zivim u proslosti i nostalgiji, ali ostalo je u zivotu samo par ljudi koji imaju i umeju da nesto jos uvek kazu na srpskom jeziku a da ih ja razumem. Gorane, hvala Vam..i nadam se da ce zdravlje da vas jos posluzi

  2. Je li to onaj autor antologijskog filma iz vremena ““dogadjanja naroda““ "Tito i ja"?

  3. Gledao sam jednom prilikom u jednom intervjuu gde Goran Markovic govori o nastajanju Specijalnog Vaspitanja i o tome da je izbacio skoro citav sat filma iz postprodukcije po njemu najboljeg ,a na zahtev producenta. I da je tih sat filma d smesteno u avala filmu ,a da nikog ne zanima directors cut… Po meni to je esencija naseg odnosa prema svemu pocev od kulture. Ps jedna italijanska firma je pocetkom novog veka dosla u Bgd da bi restaurilala domace filmove i posle god dana su otisli u Rumuniju jer ovde to nikog nije zanimalo. Kao ni sada.

  4. Gledala sam danas njegov ntervju za emisiju TV lica, oduvek me pozotovno pokrene da jos nesto o njemu nadjem, procitam, vidim i pogledam. Retko kvalitetan umetnik, veoma mi je zao sto ga ne poznajem licno kao coveka, ima mnogo sta od njega mudro cuti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.