Gradilište na Šodrošu u Novom Sadu se zahuktava: Počeli radovi na privremenom putu za novi most 1Foto: 021.rs

Na Šodrošu je počela izgradnja privremenog puta koji će služiti za gradnju Kineskog mosta.

U proteklih nekoliko dana je izlivena betonska ploča na Ribarskom ostrvu i mašine pripremaju teren za dalje betoniranje, asfaltiranje i postavljanje konstrukcije, kako privremenog puta, tako i privremenog mosta.

Koliko su reporteri 021.rs čuli, na gradilištu se sada uklanjaju preostali delovi oborenih stabla, šiblje i zemlja i trebalo bi do kraja nedelje da se pospe tucanik i obave drugi poslovi.

Mašine su trenutno više angažovane na Ribarskom ostrvu, dok se na Kameničkoj adi može videti samo obezbeđenje.

Na obe lokacije su danas, kao i prethodnih dana, prisutni i građani koji dolaze i sopstvenim vozilima odnose ostatke posečenih stabala.

Ovi radovi su usledili pošto su pre dvadesetak dana drvoseče JP „Vojvodinašume“ posekli više desetina stabala za šta ih je angažovala kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC) uposlena na gradnji vijadukta i mosta u nastavku Bulevara Evrope.

Ovu seču su aktivisti Šodroš survivor kampa proteklih devet meseci pokušavali da spreče, ali su ih u tome sprečili kordoni policije.

Sada na Šodrošu nema policije, ali ni aktivista, mada je kamp na istom mestu.

Da se čini da će se radovi na gradnji novog mosta dalje odvijati sve intezivnije, vidi se i po tome što je CRBC na ulazu u obližnje Borodogradilište na zidu stavio natpis na kineskom i engleskom gde se kaže da se radi na gradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava.

Inače, u halama Brodogradilišta, koje je već godinama u vlasništvu kompanije Galens, i gde ova firma planira da sagradi stambeni kompleks sa soliterima i do 20 spratova, mesecima unazad se već nalaze radnici CRBC, tako da je ovim natpisom to samo zvanično i potvrđeno.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari