U organizaciji Osnovne škole „Veljko Dugošević“ i porodice Milutinović, u Braničevu proteklog vikenda završen je 16. po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu koji je posvećen sećanju na tragično nastradalog učenika ove škole Mladena-Mlađe Milutinovića.

Na spomen obeležje položeno je cveće a zatim je na stadionu malih sportova održan svečani defile šest ekipa, učenika od prvog do četvrtog razreda iz osnovnih škola sa područja opština Golubac, Veliko Gradište i Kučevo.

U borbi za treće mesto učenici iz Osnovne škole „Miša Živanović“ iz Srednjeva slavili su rezultatom 3:1 nad ekipom iz OŠ „Branko Radičević“ iz Golupca, a u finalu u veoma uzbudljivoj i do kraja neizvesnoj utakmici dečaci Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta savladali su ubedljivo ekipu Osnovne škole „Živojin Žika Popović“ iz Rabrova sa rezultatom 3:0 i tako postali pobednici ovogodišnjeg 16-og po redu Memorijanog turnira „Mladen-Mlađa Milutinović „ u Braničevu. Pre 15 godina među organizatorima i učesnicima bio je i Vladan Vasić, član pobedničke ekipe i najbolji igrač prvog turnira iz Osnovne škole iz Klenja, koji se seća tog togađaja i lika Mladena Mlađe Milutinovića.

Ekipi Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“„ iz Velikog Gradišta pripao je, pored prelaznog, i pehar koji se dodeljuje u trajno vlasništvo kao i komplet sporstkih majica. Organizatori turnira nagradili su i ekipe iz Rabrova i Srednjeva koji su osvojile drugo i treće mesto sa sporstkom opremom i fudbalskim loptama. Nagrađeni su i treneri ekipa koje su osvojile prva tri mesta na turniru.

Najbolji igrač i strelac, sa 5 postignutih golova je Nikola Ilić iz OŠ „Živojin Žika Popović“ iz Rabrova kome je pored nagrada organizatora, nagradu uručila i porodica Milutinović, a za najboljeg golmana proglašen je učenik Osnovne škole iz Velikog Gradišta Slađan Đokić. Najmlađi igrač turnira je Emil Stepić iz Braničeva koji ima samo osam godina. U ime organizatora pehare i nagrade uručio je tadašnji član i najbolji igrač pobedničke ekipe iz Osnovne škole iz Klenja Vladan Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari