Građani „cinkare“ đake Ministarstvu prosvete

Nadležni traže od škola da pojačaju dežurstva jer se učenici ne pridržavaju propisanih mera

Ostavite komentar


    1. Baš tako, Cane. Predlažem i uniforme Hitler-Jugenda, da se zna ko je ko. A mogli bismo i da se pozdravljamo sa Heil,popečitelj! A onda kao ulete na scenu prle i Tihi i razbucaju bulumentu.

    2. Da je ovo fasisticka drzava, ti bi sada svirao klavir u Zabeli, a ne bi pisao nebuloze. Ustvari, ti i ne znas sta znaci i sta je fasizam.

    3. Silno grešiš u konstataciji. I sami nacisti (nemačke okupacione snage) su (a za to postoje i sasvim verodostojna istorijska akta) apelovali na pretke ovih današnjih da prestanu sa cinkarenjima svojih sunarodnika – smučilo im se. To ti je mentalitet moralnih nakaza od pamtiveka a ne fašizam i nacizam.

      1. Nije se Gestapou smucilo nego ljudi nisu stigli da obrade prijave. Odgovoran covek se trudi da radi svoj posao kako valja. Ovde, u USA, postoje na sajtovima skola, univerziteta, kompanija… uz dnevnu prijavu da dolazis na posao i da si zdrav i nisi bio u kontaktu sa zarazenim (nalog na nivou drzave) i link preko kojeg se vrsi report neodgovornog ponasanja. Na nekoliko uniberziteta vec su presli minimum od 100 obolelih ili 5% ukupnog broja studenata i zatvorili su ih na dve nedelje ili do daljnjeg. Nije ovo odnos okupatora i okupiranog, kriminalaca i policije vec razuma i odgovornosti s jedne i nerazuma i neodgovornosti – i drskosti – s druge strane.

        1. Sa tim „report from USA“ ste promasili temu zbog toga sto se i u vreme Gestapo a i danas ponavlja puno prijava motivisanih revansizmom a ne odgovornoscu (citati laznih) a da li je situacija identicna u USA niti me zanima niti sam kompetentan da poredim ta dva „mehanizna“ demonstriranja savesnih gradjana.

  1. U školi Boško Palkovljević – Pinki u Sremskoj Mitrovici ni nastavnici ni deca ne nose maske. To je zvanična odluka škole koja je saopštena svim roditeljima. Nema ni online nastave, a ni redovna se ne odvija kako treba.

    1. U OŠ S. B. Paja u S. Mitrovici roditelji ne mogu da uđu u školu, decu čekaju van školskog dvorišta radi njihove sigurnosti. Zato direktor „biznismen“ izdaje salu za fizičko rekreativcima koji slobodno ulaze i u dvorište i u školu ne radi dečje zdravsvene sigurnosti već radi finansijske sigurnosti direktora „biznismena“. .

    2. Odlicno! Ti roditelji i deca samo treba da potpisu da se odricu lecenja ako se zaraze i onda ce sve biti u redu. Ako ne prihvataju savete strucnjaka kako da se cuvaju, onda ne treba ni da ih dodatno opterecuju da ih lece kada se razbole.

      1. Ta ista deca su tokom leta bili jedni pored drugih bez maski, otvoren luna park, igrališta, plaža, kafići, bašte.Počela škola i svojevrsni eksperiment, teror ministarstva prosvete. Nisu roditelji nesavesni, neodgovorni! A oni sugrađani što denuciraju, fotografišu tuđu decu, tako ispranih mozgova neka stanu u red za testiranje kineske vakcine ko zna možda bi tako bili društveno korisni!

      2. Dogovoreno. Evo ja se odričem lečenja, pod uslovom da se država odrekne mojih davanja za zdravstveno osiguranje.

  2. Da li u tom kriznom stabu i ministarstvu sedi neko je je radio sa decom? Da li mozete zamisliti kako je klincima koji vec mesecima jurcaju napolju i igraju se tesko da sednu u klupe? I „drze rastojanje“! Koriste maske u skoli, a slobodno se igraju u dvoristu posle zvona. Mi smo LICEMERI. Ne mozete otvoriti Adu i kafice, a onda srednjoskolce kaznjavati sto ne postuju pravila u skoli. I, najzad. Najvazniji postulat vapitanja glasi: vaspitava se primerom. Kada i nas predsednik i mnogi oko njega pocnu da se ponasaju po zakonu, moci ce da to traze i od drugih. Kazna je uveki bila, i bice KRAJNJE sredstvo. U ovom slucaju apsolutno neprimereno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.