Građani Kosjerića sprečili održavanje javne rasprave o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu kamenoloma 1Foto: Ne davimo Beograd

Građani Kosjerića sprečili su održavanje nezakonite javne rasprave o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu kamenoloma koji se planira u njihovom komšiluku, saopštila je danas inicijativa Ne davimo Beograd (NDBG).

Kako je istaknuto, umesto da obezbedi održavanje javne rasprave prema standardima Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i Zakona o opštem upravnom postupku, predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine pokušali su van procedura i zakona da održe raspravu što im okupljeni građani nisu dozvolili.

Od početka javne rasprave bilo je jasno da predstavnik Ministarstva ne brani javni, već interes investitora i da pokušava da građanima podmetne održavanje rasprave koja nije po zakonu. Iako mu je ukazano na prekršaje koje čini, i zatraženo njegovo izuzeće, on se nije obazirao, izjavio je Bogdan Radovanović iz Inicijative za Požegu, organizacije koja zajedno sa NDBG podržava građane Kosjerića.

Radovanović je ukazao da isti čovek ne može biti i predstavnik obrađivača plana i Ministarstva, koje o planu treba da odlučuje, „a ovde je bio i prezenter studije i zapisničar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari