Građani zatražili ostavku ministra prosvete na protestu povodom tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" (FOTO, VIDEO) 1Foto: Danas/Vojin Radovanović

Građani su se nakon kratkog protesta ispred Ministarstva porsvete, gde su ministra Ružića pozivali na ostavku, okupili na Cvetnom trgu i ispred OŠ „Vladislav Ribnikar“, gde su palili sveće i polagali cveće, pored cveća ostavljali su i plišane igračke.

Među okupljenim građanima bio je i čovek koji je stajao i ćutao sa natpisom „Ostavke svima“.

Građani su ispred Mnistarstva prosvete održali kraći protest gde su u više navrata aplaudirali i uzvikuivali: „Ostavka, ostavka, ostavka“.

Jedna od prisutnih građanki je zamolila prisutne da se raziću kako se skup ne bi pretvorio u politički i pozvala prisutne da se sutra u 14 časova okupe ispred škole u kojoj se desila tragedija i da upale sveće.

Jedan od roditelja dece koja pohađaju ovu školu izrevoltirano je rekao da mu smeta jer se cela situacija politizuje, kritikujući pojedine delove današnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako javila reporterka Danasa u nekoliko navrata održano je više manjih govora, ali ih nije bilo moguće čuti budući da organizovanog ozvučenja nije bilo.

Građani zatražili ostavku ministra prosvete na protestu povodom tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" (FOTO, VIDEO) 2
Foto: Danas/Vojin Radovanović

Reporteri Danasa su javili da je građana koji su bili okupljeni ispred Minstarstva prosvete bilo je više od hiljadu, oni su kratko aplaudirali ispred ministarsva.

Prisutni građani su se potom razišli a neki od njih su se uputili na cvetni trg i ispred škole gde se dogodila tragedija.

Okupljanje je prvobitno bilo predviđeno samo za Cvetni trg i OŠ „Vladislav Ribnikar“, ali je deo građana spontano odlučio da ode ispred ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari