Niški građanski aktivisti u znak protesta pekli kobasice ispred Skupštine grada 1Foto: Niška inicijativa

Građanski aktivisti  danas su ispred Skupštine grada Niša “raspalili roštilj” u znak protesta što Grad poslednjih meseci dozvoljava da se kiosci, a posebno ćevabdžinice, postavljaju “gde god ko hoće”, remeteći život građana, saobraćaj i zelene površine.

Srđan Nonić i Miloš Bošković su u okviru performansa postavili skaru, sto i stolice, kao i simbolični televizor na kojem su logoi RTS-a, Televizije Belle Amie i Niške Televizije, preko koje su se “obratili javnosti”.

Zatim su raspalili skaru i pekli kobasice.

“Kiosci, a posebno ćevabdžinice, postavljaju se po celom gradu bez ikakve logike, i gde i kako ko hoće, a odgovor nadležnih je uvek da je ‘sve po propisu’. Pošto je već tako, zašto i mi ne bismo ovde postavili naš mini kiosk, pekli roštilj i malo počastili zaposlene u gradskoj skupštini?”, rekao je Bošković.

Učesnici performansa su kazali da “ceo grad smrdi” zbog ćevabdžinica sa dimnjacima, koje se postavljaju “svuda”, te da su posebno ugroženi građani koji žive odmah pored njih, a o kojima niko ne vodi računa.

Oni su kazali da se neki kiosci postavljaju tako da kada prolaznik stane da nešto kupi “zaustavi ceo kružni tok”, dok su neki odmah pored zelenih površina na kojima se parkiraju njihova dostavna vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari