Građanski preokret podneo krivičnu prijavu protiv Linglonga 1Foto: Screenshot YouTube/Građanski preokret

Udruženje Građanski preokret danas je podnelo krivičnu prijavu protiv odgovornog lica investitora Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin i odgovornog lica izvođača radova China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction, zbog izvršenog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole.

Kako navode, postoji sumnja da se radi o težem obliku ovog krivičnog dela jer investitor i izvođač radova u međuvremenu nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora.

Oni se pozivaju na nedavnu odluku koju je doneo građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj koji je utvrdio da je kineska kompanija Linglong na svom gradilištu fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu gradila osam objekata na preko 47 hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole.

Kako objašnjavaju, građevinski inspektor je 28. aprila naredio zatvaranje dela gradilišta u fabričkom kompleksu Linglong u Zrenjaninu.

Prva stranica tog dokumenta pojavila se pre izvesnog vremena na društvenim mrežama, a sada je utvrđena njegova autentičnost.

Iz dokumenta je vidljivo da je građevinski inspektor dan ranije, 27. aprila ove godine doneo i Rešenje kojim je Linglongu naređeno da ukloni sve izvedene radove na izgradnji nelegalnih objekata, objašnjavaju u Građanskom preokretu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari