Građevinski fakultet: Ispite mogu polagati studenti koji su ostvarili pravo na potpis, ukidaju se predispitne obaveze 1Foto: Vikipedija/ Novakno1

Građevinski fakultet u Beogradu odlučio je na elektronskoj sednici Nastavno-naučnog veća da ispite mogu polagati svi studenti koji su ostvarili pravo na potpis i da se ukidaju sve provere znanja kao deo predispitnih obaveza.

Odlučeno je da ispit vredi 100 bodova, ne računajući predispitne obaveze, a bodovi koje su studenti prikupili na predispitnim obavezama moći će da se iskoriste kao dodatak na bodove prikupljene na ispitu.

Bodovi prikupljeni na predispitnim obavezama koje se mogu organizovati i oceniti tokom vanrednog stanja – grafički radovi, elaborati, praktikumi i slično – predstavljaju bonus na ispitu.

Uslov da bi student položio ispit je ostvarenih 51 odsto na svakom delu ispita (pismeni i/ili usmeni), koji u zbiru vrede 100 bodova.

Izmenjeni kalendar nastave biće donet odmah nakon odluke o ukidanju vanrednog stanja, navodi se u saopštenju Građevinskog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari