Uoči izbora novih načelnika gradskih uprava u Sremskoj Mitrovici, gradonačelnik Branislav Nedimovićpodržao je inicijativu Pokreta „Mitrovica evropska regija“ da se poštuje zakon i na mesta načelnika postave stručni i odgovorni ljudi. To praktično znači da se javnim konkursom izaberu kandidati koji će stručno i savesno obavljati svoje poslove, bez obzira na stranačku pripadnost.


Uslovima konkursa je jasno precizirano da budući načelnici treba da imaju završen pravni ili neki drugi odgovarajući fakultet, položen ispit za rad u organima državne uprave, kao i najmanje pet godina radnog iskustva. Prema rečima Nedimovića, insistiranje na ovakvom izboru načelnika je u interesu svih Mitrovčana i na dobrobit grada.

– Lokalna samouprava će biti modernizovana i funkcionisaće po evropskim standardima i omogućiti Mitrovčanima efikasnije rešavanje problema i ubrzani razvoj grada. Iz tog razloga verujem da će se i Gradsko veće prilikom izbora novih načelnika rukovoditi upravo principima stručnosti i sposobnosti – zaključio je Nedimović.

Tatjana Marelj iz Pokreta „Mitrovica evropska regija“ je izrazila zadovoljstvo što je gradonačelnik podržao njihovu inicijativu da se pre svega poštuje zakon i prednost prilikom izbora kandidata na mesto načelnika gradskih uprava da onim ljudima koji će stručno i savesno obavljati svoj posao.

– To bi trebalo da doprinese uspešnosti rada svih gradskih uprava i lokalne samouprave u celini – zaključila je Marelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari